Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Håndboken er spekket med eksempler fra virkeligheten for å øke brukervennligheten.

Den første utgaven av Alfa Lavals pumpehåndbok ble utgitt for 25 år siden og ble snart en del av pensum på ingeniørhøyskoler over hele verden. Boken fant også veien til produksjonsanlegg og fungerte som oppslagsverk for teknikere i den daglige driften av væskehåndteringsprosesser.

Oppdatert på pumpeteknologi
I årenes løp har håndboken gjennomgått mindre revisjoner, og i 2023 ble det foretatt en større revisjon for å gjøre håndboken oppdatert på de nyeste teknologiene. 

– Vi har jobbet hardt for å gi det globale pumpemiljøet den nyeste kunnskapen om pumpefunksjonalitet og ledende teknologier som forbedrer pumpenes virkningsgrad og dermed bidrar til å nå samfunnets og industriens bærekraftsagenda, sier Lars Sørensen, Manager, Product Management hos Alfa Laval. – Pumper er blant de mest strømkrevende innretningene i væskehåndteringsprosesser, og potensialet for energibesparelser er stort når man velger riktig pumpe fra starten av og vedlikeholder den underveis.
 
Alle forfatterne av boken er erfarne pumpeingeniører som har omfattende teoretisk kunnskap og praktiske erfaringer fra pumpeinstallasjoner og som arbeider med opplæring av teknisk personale i væskehåndteringsindustrien.

Tilgjengelig på nettet
Håndboken er gratis og tilgjengelig på nettet. Den kan lastes ned fra www.alfalaval/PumpHandbook og inneholder en rekke videoer om blant annet pumpefunksjonalitet, feilsøking og retningslinjer for vedlikehold.

Håndbokens hovedkapitler inneholder følgende:

  • Grunnleggende teori om bruksområder for pumper
  • Pumpetyper for forskjellige bruksområder
  • Pumpedimensjonering for maksimal virkningsgrad
  • Pumpespesifikasjon 
  • Pumpemotorer
  • Feilsøking
AI produkt

Bruk av kunstig intelligens i industribedrifter

Kunstig Intelligens (AI) er blitt et kraftig verktøy for å øke bedrifters konkurransekraft. Det gjelder både for å øke oppetid og optimalisere vedlikeholdet. Spørsmålet er ofte, hvordan skal bedriftene komme i gang med å utnytte teknologien. Har vi kunnskap nok og hva kreves av oss?

MATS HOLST

Har millioner – leter etter teknikkbransjens beste nyskapingsprosjekter

Movu Mobility og PPM Robotics er blant mottakerne av innovasjonsmidler fra DOGA. Nå skal ytterligere 11 millioner kroner sprøytes inn i norske bedrifter som vil bruke designdrevet innovasjon til å tenke nytt og forstå brukerne sine bedre. DIP er en støtteordning som stimulerer til bruk av designmetodikk i idéfasen av innovasjonsprosjekter i næringslivet. Det er fasen der du har en problemstilling, men ikke enda har kommet fram til en løsning.   

MDV 02 2024 Kolasj crop

Min Drift og vedlikehold 02 2024 er publisert

Den norske befolkning har høyere utdannelse og datakunnskap enn de fleste europeiske land. Men industriledere har til nå ikke evnet å utnytte dette potensialet. Vi har nå en gylden mulighet til å styrke norsk industris konkurransekraft. Resultatet var konseptet Industri 5.0. Her blir mennesket satt i sentrum, for å kunne utnytte teknologien best mulig. 

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser.