Smart prod 2 crop

Disse teknologiene vil skape en ny tilnærming til operasjonell excellence

Er fremtiden smart produksjon

Lean og Six Sigma (Lean Sigma) prinsippene for kontinuerlig forbedringsdisiplin har vært i sentrum for operasjonelle excellence-strategier i produksjonsindustrien i flere tiår.

De nye kompleksitetene i produksjonen - som serverer krevende kunder med et raskt økende antall produkter og tjenester - har testet grensen til Lean Sigma. Som svar ser teknologileverandører av teknologier som Internett og informasjonsteknologi (f.eks. Things of Things) og analyseselskaper av store mengder data (Big data / kognitiv) i sanntid, på løsninger for optimalisering av verdikjeder. Disse teknologiene vil skape en ny tilnærming til operasjonell excellence. Denne nye tilnærmingen kalles smarte operasjoner.

Dette White Paperet ser på de nye mulighetene.

Schneider Karoline_Nystrom crop

Klimaengasjementet spriker fra landsdel til landsdel

Skyldes omstillingen etter oljekrisen og en grønn vind i energisektoren

Få ledere har konkrete planer for å få ned CO2-utslippene. Administrerende direktør i Schneider Electric, Karoline Nystrøm, er sterkt engasjert i klima og grønn teknologi. Her under sin keynote på selskapets bransjekonferanse Let’s Connect.

Les mer
HCMEog ABAX skal samarbeide crop

ABAX og Hitachi inngår internasjonal storavtale

Se brukstid og spore maskinene

Det norske teknologiselskapet ABAX har inngått en gigantavtale om å levere telematikk-løsninger til det Japanske industrikonsernet Hitachi. Samarbeidet betyr at ABAX sine løsninger vil inkluderes i flere av Hitachis maskiner, og dermed forenkle administrasjon og vedlikehold av maskiner i utstyrsindustrien.

Les mer
Meidell demmeler crop

P. Meidell AS tar Demmeler inn i porteføljen

De fleksible sveisebordene brukes av alle

– Vi har jobbet hardt for å få agenturet på 3D-oppspenningssystemet fra Demmeler. Dette er originalen, og den med klart mest fokus på kvalitet og nøyaktighet, forteller Glenn Paulsen hos P. Meidell AS.

Les mer
Maintech konf crop

En av vedlikeholdsbransjens største samling

Behandlet temaer om hvorledes bedriftene kan forbedre sitt vedlikehold

I forrige uke satte godt over 200 vedlikeholdspersoner hverandre stevne i Trondheim. MainTech arrangerte for 19 gang sin konferanse. Hovedtemaet i år var omstillingene industrien må gå gjennom e nærmeste årene. Digitalisering var sentralt i mange innlegg. Arrangørene hadde gjort en god jobb med å få dyktige foredragsholdere til å presentere interessante temaer.

Les mer