DMG MORI crop

I fellesskap utvikle nye smøremiddel- og tjenester for maskinløsninger

FUCHS i Skandinavia er nå en del av DMG MORI – FUCHS Technology Partnership

Det skandinaviske samarbeidet er en forlengelse av den tekniske samarbeidsavtalen som ble inngått i 2017 mellom DMG MORI AG og FUCHS PETROLUB SE. Avtalen ble opprettet for å sikre tett samarbeid og en felles definisjon av standarder for innovativ produktutvikling på området smøremidler og maskinverktøy.

Målet med dette tekniske samarbeidet er at man i fellesskap skal utvikle nye smøremiddelløsninger og tjenester for maskinapplikasjoner. Planen omfatter også ytterligere fremdrift i digitaliseringen av produksjonsprosesser og tilstandsovervåkning av maskiner og anlegg.

– Partnerskapet med DMG MORI er en ekstremt viktig hjørnestein for oss når det gjelder utviklingen av segmentet Metallbearbeiding på det skandinaviske markedet, sier Nicklas Gustafsson, salgssjef hos FUCHS i Sverige.

– Det å ha mulighet til å diskutere FUCHS’ metallbearbeidingsvæsker med DMG MORIs kunder og vise til hvordan FUCHS’ tekniske kunnskap kan bidra til deres produksjonsprosesser, er noe vi ser som en stor mulighet for begge parter.

 

Marspriser strøm crop

Marsprisen setter bunnrekord

Enn så lenge er forbruket av strøm lite påvirket av koronatiltakene

Merk at denne rekorden er notert i euro, ikke i norske kroner. Den svake norske krona gjør nemlig at strømprisen ikke stuper fullt så lavt for nordmenn. Bunnrekorden noteres derimot både i euro og i svenske kroner.

Les mer
Servi Lærdal crop

Rask utvikling av nød respiratorer – ikke bare i Norge

Imponert over FFIs kompetanse, profesjonalitet og evne til å lede

Under den daglige pressekonferansen torsdag 31. mars annonsert statsminister Erna Solberg at norske bedrifter hadde utviklet en nød respirator på rekordtid. Regjeringen har bestilt 1 000 respiratorer. Også i Danmark er et liknende prosjekt kommet omtrent like langt i utvikling av nød respiratorer.

Les mer
Klatran Skydda crop

Klatran ny, midlertidig Skydda Norge-sjef

Utrolig motiverende å jobbe med å hjelpe mennesker

Markedssjef Karoline Klatran (29) går inn i jobben som fungerende daglig leder for Skydda Norge. Skydda-sjef Vegard Aune er sykmeldt på ubestemt tid  (NB. ikke korona!), og markedssjef Klatran har overtatt roret på midlertidig basis.  - Jeg er er veldig glad for tilliten ledelsen i Skydda har vist meg.

Les mer
MDV 1 20 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold følger utgivelsesplanen for 2020

Mye har stoppet opp i samfunnet, men jo flere bedrifter som evner å holde hjulene i gang, dess raskere vil vi samfunnet komme i naturlig gjenge etter pandemien. Informasjon til dyktige fagfolk er fortsatt avgjørende. Min Drift og Vedlikehold vil fortsette å oppdatere alle fagfolk i bransjene.

Les mer