ABAX crop

Vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis

ABAX blir CO2-nøytral innen 2022

ABAX Group hat annonserte at de har som mål om å bli karbonnøytrale innen 2022. For å nå dette målet, vil ABAX fokusere på følgende områder: Effektiv bruk av energi, kjøp av CO2-kvoter, utvikling av nye løsninger og innkjøp av ren energi.

ABAX har alltid hatt bærekraft som del av sin forretningspraksis,og er sertifisert i henhold til ISO 14001 standard. Standarden dekker miljøstyring for bedrifter, og bidrar til at organisasjonen oppnår sine miljømessige mål.

– Vi har lenge hatt som mål å redusere den negative effekten vår virksomhet måtte ha på miljøet. Men jeg er ekstremt stolt over å kunngjøre at vi nå går inn i en ny æra i virksomheten, der vi forplikter oss til å bli karbonnøytrale innen 2022, sier Bruce Atle Karlsen, Chief Performance Officer i ABAX.

Ny ESG-strategi

Som en del av den nye strategien tar ABAX et sosialt ansvar som vil stille store krav til driften gjennom verdikjeden. ABAX vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis for å forbedre innvirkningen produktene har på miljøet. Et eksempel på dette er at hele bedriftens bilpark vil byttes ut til elektroniske biler, samt at det vil komme forbedringer gjennom produksjon av vår hardware fra A-Å.

ABAX Hovedkontor

ABAX investerer betydelige beløp i forbedret energieffektivitet i egne kontorer, og det nye hovedkontoret i Larvik, som eies av Fritzøe Eiendom AS, er CO2-nøytralt. Med bruk av resirkulert murstein fra den originale bygningen, er det nye hovedkvarteret miljøvennlig. Under byggeprosessen gjenvant entreprenør, Helge Klyve AS, 90% av bygg avfallet. Gjenbruk av materiale er et hett tema i bransjen, og "Mølla" -komplekset fremstår som et godt eksempel. Når bygningen er i bruk, energieffektiv lys og varme viktig, og vi bruker fjernvarme.

Planter ett tre pr solgte enhet

ABAX har også inngått et samarbeid med WeForest, og har til hensikt å plante et tre per solgte abonnement fra og med våren 2020. Trærne utgjør et større prosjekt i Malawi, der ABAX vil gjøre en global forskjell sammen med sine kunder.

– Vi ønsker å være et eksempel for andre organisasjoner både lokalt i Vestfold, men også i resten av kontorene våre rundt om i Europa, avslutter Karlsen.

OM ABAX

«ABAX is a Solutions provider for The Connected Workspace» Med støtte fra Investcorp er ABAX i dag en av de ledende selskapene i Europa innen telematikk og IOT-segmentet. Ved hjelp av smart-løsninger binder ABAX arbeidsplassen sammen og tilbyr en rekke produkter og tjenester. Tjenester som gjør det mulig for bedriftene å øke produktivitet og overblikket, forenkle og bedrer ledelsesprosesser, og samtidig reduserer kostnader. Alle løsninger leveres som «Software-as-a-Service» Selskapet har 350 ansatte fordelt på avdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Nederland og Polen. Selskapets hovedkontor ligger i Larvik. www.abax.com

Marspriser strøm crop

Marsprisen setter bunnrekord

Enn så lenge er forbruket av strøm lite påvirket av koronatiltakene

Merk at denne rekorden er notert i euro, ikke i norske kroner. Den svake norske krona gjør nemlig at strømprisen ikke stuper fullt så lavt for nordmenn. Bunnrekorden noteres derimot både i euro og i svenske kroner.

Les mer
Servi Lærdal crop

Rask utvikling av nød respiratorer – ikke bare i Norge

Imponert over FFIs kompetanse, profesjonalitet og evne til å lede

Under den daglige pressekonferansen torsdag 31. mars annonsert statsminister Erna Solberg at norske bedrifter hadde utviklet en nød respirator på rekordtid. Regjeringen har bestilt 1 000 respiratorer. Også i Danmark er et liknende prosjekt kommet omtrent like langt i utvikling av nød respiratorer.

Les mer
Klatran Skydda crop

Klatran ny, midlertidig Skydda Norge-sjef

Utrolig motiverende å jobbe med å hjelpe mennesker

Markedssjef Karoline Klatran (29) går inn i jobben som fungerende daglig leder for Skydda Norge. Skydda-sjef Vegard Aune er sykmeldt på ubestemt tid  (NB. ikke korona!), og markedssjef Klatran har overtatt roret på midlertidig basis.  - Jeg er er veldig glad for tilliten ledelsen i Skydda har vist meg.

Les mer
MDV 1 20 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold følger utgivelsesplanen for 2020

Mye har stoppet opp i samfunnet, men jo flere bedrifter som evner å holde hjulene i gang, dess raskere vil vi samfunnet komme i naturlig gjenge etter pandemien. Informasjon til dyktige fagfolk er fortsatt avgjørende. Min Drift og Vedlikehold vil fortsette å oppdatere alle fagfolk i bransjene.

Les mer