ABAX crop

Vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis

ABAX blir CO2-nøytral innen 2022

ABAX Group hat annonserte at de har som mål om å bli karbonnøytrale innen 2022. For å nå dette målet, vil ABAX fokusere på følgende områder: Effektiv bruk av energi, kjøp av CO2-kvoter, utvikling av nye løsninger og innkjøp av ren energi.

ABAX har alltid hatt bærekraft som del av sin forretningspraksis,og er sertifisert i henhold til ISO 14001 standard. Standarden dekker miljøstyring for bedrifter, og bidrar til at organisasjonen oppnår sine miljømessige mål.

– Vi har lenge hatt som mål å redusere den negative effekten vår virksomhet måtte ha på miljøet. Men jeg er ekstremt stolt over å kunngjøre at vi nå går inn i en ny æra i virksomheten, der vi forplikter oss til å bli karbonnøytrale innen 2022, sier Bruce Atle Karlsen, Chief Performance Officer i ABAX.

Ny ESG-strategi

Som en del av den nye strategien tar ABAX et sosialt ansvar som vil stille store krav til driften gjennom verdikjeden. ABAX vil sikre at hele bedriften benytter beste praksis for å forbedre innvirkningen produktene har på miljøet. Et eksempel på dette er at hele bedriftens bilpark vil byttes ut til elektroniske biler, samt at det vil komme forbedringer gjennom produksjon av vår hardware fra A-Å.

ABAX Hovedkontor

ABAX investerer betydelige beløp i forbedret energieffektivitet i egne kontorer, og det nye hovedkontoret i Larvik, som eies av Fritzøe Eiendom AS, er CO2-nøytralt. Med bruk av resirkulert murstein fra den originale bygningen, er det nye hovedkvarteret miljøvennlig. Under byggeprosessen gjenvant entreprenør, Helge Klyve AS, 90% av bygg avfallet. Gjenbruk av materiale er et hett tema i bransjen, og "Mølla" -komplekset fremstår som et godt eksempel. Når bygningen er i bruk, energieffektiv lys og varme viktig, og vi bruker fjernvarme.

Planter ett tre pr solgte enhet

ABAX har også inngått et samarbeid med WeForest, og har til hensikt å plante et tre per solgte abonnement fra og med våren 2020. Trærne utgjør et større prosjekt i Malawi, der ABAX vil gjøre en global forskjell sammen med sine kunder.

– Vi ønsker å være et eksempel for andre organisasjoner både lokalt i Vestfold, men også i resten av kontorene våre rundt om i Europa, avslutter Karlsen.

OM ABAX

«ABAX is a Solutions provider for The Connected Workspace» Med støtte fra Investcorp er ABAX i dag en av de ledende selskapene i Europa innen telematikk og IOT-segmentet. Ved hjelp av smart-løsninger binder ABAX arbeidsplassen sammen og tilbyr en rekke produkter og tjenester. Tjenester som gjør det mulig for bedriftene å øke produktivitet og overblikket, forenkle og bedrer ledelsesprosesser, og samtidig reduserer kostnader. Alle løsninger leveres som «Software-as-a-Service» Selskapet har 350 ansatte fordelt på avdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Nederland og Polen. Selskapets hovedkontor ligger i Larvik. www.abax.com

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.