HCMEog ABAX skal samarbeide crop

Se brukstid og spore maskinene

ABAX og Hitachi inngår internasjonal storavtale

Det norske teknologiselskapet ABAX har inngått en gigantavtale om å levere telematikk-løsninger til det Japanske industrikonsernet Hitachi. Samarbeidet betyr at ABAX sine løsninger vil inkluderes i flere av Hitachis maskiner, og dermed forenkle administrasjon og vedlikehold av maskiner i utstyrsindustrien.

Ved å inkludere denne løsningen vil alle eksempelvis mini-gravemaskiner fra Hitachi kunne koble seg opp mot deres Global e-Service system for blant annet å kunne se brukstid og spore maskinene. Dette vil hjelpe alle eiere av Hitachi mini-gravemaskiner til en mer effektiv og lønnsom hverdag. Gjennom å få tilgang til operasjonelle data fra gravemaskinene vil maskinene kunne bli brukt mer produktivt, maksimere oppetiden og redusere løpende kostnader. I Norge har allerede NASTA benyttet en tilsvarende løsning på sine Hitachi-maskiner for å kunne tilby sine kunder bedre service.

Langvarig samarbeid

Morten Strand, administrerende direktør i ABAX, er begeistret for samarbeidet, og hva det gir av verdi både for ABAX, Hitachi og kunder av begge selskap:

– Vi satser på et langvarig samarbeid med Hitachi som vil gi enda flere muligheter når det kommer til nyutvikling og innovasjon. Vår markedsledende plattform åpner opp for mange spennende samarbeid som gjør verdien av tjenestene våre enda høyere for kundene.

Teknologidirektør i ABAX, Paul Walsh, presiserer viktigheten av at slike samarbeid gir kundene flere fordeler og mer verdi.

– Jo mer vår åpne plattform utvides, dess flere produsenter av verktøy og maskiner kan vi samarbeide med. På den måten kan vi tilby våre tjenester til flere forhandlere og sluttbrukere som vil se at de kan få en mer lønnsom hverdag ved å bruke tjenester fra ABAX.

Softwaren er tilgjengelig for alle nye minigravere og kompakte maskiner fra Hitachi. Den kan også tilpasses eldre modeller slik at også disse kan nyttiggjøre seg av tjenesten.

– Nå får hele vår portefølje av gravemaskiner koblet seg på vårt unike administrasjonssystem. Så lenge maskinen har et Hitachi serienummer, finner du det i vår Global e-Service tjeneste. Vi gleder oss til fortsatt samarbeid med ABAX for å se hvilke andre områder vi kan utvikle sammen, sier sjef for forretningsutvikling i Hitachi, Tom van Wijlandt.

OM ABAX

«ABAX is a Solutions provider for The Connected Workspace» Med støtte fra Investcorp er ABAX i dag en av de ledende selskapene i Europa innen telematikk og IOT-segmentet. Ved hjelp av smart-løsninger binder ABAX arbeidsplassen sammen og tilbyr en rekke produkter og tjenester. Tjenester som gjør det mulig for bedriftene å øke produktivitet og overblikket, forenkle og bedrer ledelsesprosesser, og samtidig reduserer kostnader. Alle løsninger leveres som «Software-as-a-Service» Selskapet har 400 ansatte fordelt på avdelinger i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Nederland, Polen og Tyskland. Selskapets hovedkontor ligger i Larvik. www.abax.no

 

Schneider Karoline_Nystrom crop

Klimaengasjementet spriker fra landsdel til landsdel

Skyldes omstillingen etter oljekrisen og en grønn vind i energisektoren

Få ledere har konkrete planer for å få ned CO2-utslippene. Administrerende direktør i Schneider Electric, Karoline Nystrøm, er sterkt engasjert i klima og grønn teknologi. Her under sin keynote på selskapets bransjekonferanse Let’s Connect.

Les mer
HCMEog ABAX skal samarbeide crop

ABAX og Hitachi inngår internasjonal storavtale

Se brukstid og spore maskinene

Det norske teknologiselskapet ABAX har inngått en gigantavtale om å levere telematikk-løsninger til det Japanske industrikonsernet Hitachi. Samarbeidet betyr at ABAX sine løsninger vil inkluderes i flere av Hitachis maskiner, og dermed forenkle administrasjon og vedlikehold av maskiner i utstyrsindustrien.

Les mer
Meidell demmeler crop

P. Meidell AS tar Demmeler inn i porteføljen

De fleksible sveisebordene brukes av alle

– Vi har jobbet hardt for å få agenturet på 3D-oppspenningssystemet fra Demmeler. Dette er originalen, og den med klart mest fokus på kvalitet og nøyaktighet, forteller Glenn Paulsen hos P. Meidell AS.

Les mer
Maintech konf crop

En av vedlikeholdsbransjens største samling

Behandlet temaer om hvorledes bedriftene kan forbedre sitt vedlikehold

I forrige uke satte godt over 200 vedlikeholdspersoner hverandre stevne i Trondheim. MainTech arrangerte for 19 gang sin konferanse. Hovedtemaet i år var omstillingene industrien må gå gjennom e nærmeste årene. Digitalisering var sentralt i mange innlegg. Arrangørene hadde gjort en god jobb med å få dyktige foredragsholdere til å presentere interessante temaer.

Les mer