ABB Agility crop

Industribedrifter typisk er i stand til å bruke bare 20 prosent av dataene

ABBs nye analyse- og AI-programvare hjelper produsenter med å optimalisere driften under krevende markedsforhold

ABB lanserer analyseprogramvare og -tjenester som kombinerer driftsdata med engineering og IT-data for å levere handlekraftig intelligens. ABB Ability ™ Genix Industrial Analytics og AI Suite er en avansert, skalerbar analyseplattform med forhåndsbygde, brukervennlige applikasjoner og tjenester.

Den samler inn, kontekstualiserer og konverterer drifts-, prosjekterings- og informasjonsteknologidata til aksjonerbar innsikt som hjelper næringer med å forbedre driften, optimalisere administrasjon av utstyr og effektivisere forretningsprosessene trygt og bærekraftig.

Studier utført av analytikere antyder at industribedrifter typisk er i stand til å bruke bare 20 prosent¹ av de genererte dataene, noe som sterkt begrenser deres evne til å anvende dataanalyse på en meningsfull måte. ABBs nye løsning fungerer som et digitalt datakonvergeringspunkt der informasjonsstrømmer fra forskjellige kilder i anlegget og virksomheten settes i sammenheng gjennom en enhetlig analysemodell. Bruk av kunstig intelligens (AI) på disse dataene gir meningsfull innsikt for prediksjon og optimalisering som forbedrer forretningsresultatene.

- Vi tror at måten å starte en dataanalytisk reise i prosess-, energi- og hybridindustrier er ved å bygge videre på den eksisterende, digitale teknologien - automatiseringen som styrer produksjonsprosessene, sier Peter Terwiesch, president i ABB Industrial Automation. - Vi ser en enorm mulighet for kundene våre til å bruke dataene fra driften bedre, ved å kombinere dem med prosjekterings- og informasjonsteknologidata for flerdimensjonale beslutninger. Denne nye tilnærmingen vil hjelpe våre kunder til å, bokstavelig talt, ta milliarder av bedre beslutninger.

ABB AbilityTM Genix er satt sammen av en dataanalytisk plattform og applikasjoner, supplert med ABB-tjenester, som hjelper kunder med å bestemme hvilket utstyr, prosesser og risikoprofiler som kan forbedres, og bistår kunder med å designe og anvende disse analysene. Med et bibliotek med applikasjoner, kan kunder abonnere på en rekke analyser på forespørsel, basert på forretningsbehovet, og påskynde den tradisjonelle prosessen med å be om og planlegge support fra leverandører.

Skalerbar fra fabrikk til hele virksomheter, støtter ABB Genix en rekke distribusjonsmetoder, inkludert sky, hybrid og på stedet. ABB Ability ™ Genix utnytter Microsoft Azure for integrert nettsky-tilkobling og tjenester gjennom ABBs strategiske partnerskap med Microsoft.

- ABB Ability ™ Genix Suite gir unik verdi ved å tilgjengeliggjøre den kombinerte kraften fra diverse data, domenekunnskap, teknologi og AI, sier Rajesh Ramachandran, Chief Digital Officer for ABB Industrial Automation. - ABB Genix hjelper utstyrsintensive produsenter med komplekse prosesser for å ta rettidige og nøyaktige beslutninger gjennom dyp analyse og optimalisering på tvers av anlegget og virksomheten.

- Vi har designet denne modulære og fleksible suiten slik at kunder på forskjellige stadier i digitaliseringsreisen kan ta i bruk ABB Genix for å få fart på forretningsresultatene og samtidig beskytte eksisterende investeringer.

En sentral komponent i ABB AbilityTM Genix er ABB Ability ™ Edgenius Operations Data Manager som kobler, samler inn og analyserer driftstekniske data på produksjonsstedet. ABB Ability ™ Edgenius bruker data generert av operativ teknologi som DCS (distribuert styringssystem) og enheter for å produsere analyser som forbedrer produksjonsprosesser og utstyrsutnyttelse. ABB Ability ™ Edgenius kan distribueres på egen hånd, eller integreres med ABB Ability TM Genix slik at driftsdata blir kombinert med andre data for strategisk forretningsanalyse.

- Det er stor verdi i data generert fra automatisering som kontrollerer produksjon i sanntid, sier Bern-hard Eschermann, teknologisjef for ABB Industrial Automation. - Med ABB AbilityTM Edgenius kan vi hente data fra disse sanntids kontrollsystemene og gjøre dem tilgjengelige for å forutsi problemer og forhåndsdefinere handlinger som hjelper oss å bruke ressurser bedre og finjustere produksjonsprosesser.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.