Wurth Henning-Absorbentpulver-lav crop

Ved vanlig bruk for å ta opp søl er det bare å strø pulveret over sølet

Ny miljøvennlig superabsorbent fra Würth

Würth lanserer nå en ny miljøvennlig luktfri universal polymer superabsorbent med svært gode egenskaper. Har du en 4-kilos boks i beredskap kan du absorbere opp hele 40 liter olje. Skulle man brukt granulat til samme jobben ville det gått med cirka 180 kilo.

Fjerner du for eksempel olje, bensin eller diesel, så er dette spesialavfall som skal leveres i henhold til forskrifter.

Kostnadsbesparende
Det er stor forskjell på å levere 45 kilo eller 220 kilo med spesialavfall, både rent praktisk og når det gjelder økonomi, understreker produktsjef kjemi Henning Sørensen hos Würth.

Effektiv og etterlater ikke spor
Dette er helt klart et produkt med fremragende egenskaper. Det hvite luktløse pulveret absorberer opp alle typer væsker – alt fra blod via flytende såpe, olje, maling, matolje, bensin
og diesel. Pulveret etterlater ikke flekker.

Brukertips
- Du kan la pulveret ligge å absorbere mens du gjør andre ting, forteller Sørensen. Eller du kan bruke en kost for å jobbe pulveret inn i sølet. Da vil du oppleve lynrask effekt.
Ved vanlig bruk for å ta opp søl er det bare å strø pulveret over sølet. Du starter i ytterkant for å stoppe utrenningen, så jobber du deg inn mot lekkasjen (området som skal rengjøres).

Kompakt og brukervennlig
Dette er en særlig universell absorbent, den kompakte firkantede emballasjen tar liten plass og hører naturlig hjemme i alt fra ambulanser og hos legevakten, skip, gårdsbruk, verksted, verft og mekanisk industri, hos brannvesenet, bilredning, havner og flyplasser, og selvfølgelig hos alle typer håndverkere – bare for å nevne noe.

 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.