Østerbø maskin crop

Naturlig ledd i vekststrategien

Østerbø Maskin kjøper Meland Elektro

Partene ble 17. oktober einige om kjøp av 100 prosent av aksjene i Meland Elektro AS. Dette blir dermed eit heleid datterselskap av et Østerbø Maskin AS med store vekstambisjoner.

- Dette er et naturlig ledd i vekststrategien vår, sier styreleder Jonny Atle Marøy i Østerbø Maskin AS. Bedriften som i dag er lokalisert på Østerbø og i Sløvåg har jobbet for å styrke seg på elektroinstallasjon den siste tida. Slik er dette oppkjøpet med på å skape et godt og bærekraftig fagmiljø på elektrosiden.

– Østerbø har «alltid» drevet med elektroinstallasjon og det har nært slektskap til resten av tjenestene og produktene vi produserer og leverer som for eksempel strømaggregat. Det er riktig for oss å nå sette i verk en enda større satsing på dette feltet. Meland Elektro består som selskap og navn og vi ønsker å satse videre på det grunnlaget som er lagt gjennom 40 års drift, sier han.

Meland Elektro AS har i dag 18 ansatte og holder til på Frekhaug i Meland. Østerbø Maskin AS har 30 ansatte på Østerbø og i Sløvåg. Med Meland Elektros spisskompetanse innen elektro og Østerbø sin mangeårige kompetanse innen industri og havbruk har begge parter god tro på at dette blir et vinnerlag. Alle ansatte behold jobben og målet er å styrke begge bedriftene sammen.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.