Ørn industrielt crop

Må ha et tilpasset FM-system som tillater samarbeid på tvers av fagområder

Ørn kjøper Facilit og får 174 nye kunder

Ørn Software kjøper softwareselskapet Facilit i Tromsø og får dermed en bred portefølje av nye kunder innen offentlig sektor. Vokser til over 1 200 bedriftskunder. – Facilit har lykkes imponerende godt, passer utmerket inn i Ørnporteføljen og styrker vår norske posisjon innen Facility Management, sier CEO Sten-Roger Karlsen i Ørns Software.

Gjennom kjøpet av Facilit, får Ørn Software en markedsandel innen Facility Management-området i Norge på 39 prosent. Med på kjøpet far Ørn 12 dyktige medarbeidere i Tromsø og Tønsberg.

Forretningsområdet er sterkt voksende globalt, og fremtiden vil kreve enda bedre løsninger for a sikre bærekraftig forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av eiendommer.

– Facility Management (FM) er selve ryggmargen i eiendomsforvaltningen. Skal man drive effektivt i dag, må man ha et tilpasset FM-system som tillater samarbeid på tvers av fagområder, roller og systemer, sier Karlsen.

Imponert over Facilit

Karlsen er imponert over det hans nye kolleger har fatt til og mener selskapene utfyller hverandre godt.

– Facilit har en fleksibel og moderne programvare, som har truffet sin del av markedet svart godt. De har hatt en fin vekst i omsetning og antall kunder gjennom arene. De har en kundeavgang som er nesten fraværende, noe er et tegn på en fornøyd kundeportefølje. Facilit har lykkes svart godt i en del av markedet som Ørn sa langt har hatt liten tilstedeværelse, nemlig norske kommuner og fylkeskommuner.

Markedsmessig utfyller vi hverandre svart godt, fortsetter Karlsen.

– Det er utrolig spennende a bli en del av Ørn Software, som vi oppfatter som ambisiøse og innovative. Vi er stolte over det vi har skapt og gleder oss til den videre ferden for Facilit som produkt, sier Stein-Are Engstad, daglig leder i Facilit.

Facilit hadde ved utgangen av 2020 årlige abonnementsinntekter (ARR) på 15 millioner kroner. Ørn Softwares ARR var ved utgangen av 2020 107 millioner, etter a ha vokst 73 prosent pr ar i perioden 2017-2020.

Sterk vekst

Ørn Software er landets ledende programvareselskap og har losninger for effektiv forvaltning, drift og vedlikehold i et bredt spekter av næringer, som eiendom, industri og havbruk. Selskapet har hatt en formidabel vekst de siste arene og har kjente navn som Skistar, Bane Nor og norske sykehus på kundelista. I tillegg har Ørn over 50 norske lakseselskaper som brukere av sine verktøy. Målet er a bli ledende i Norden.

- Selv om vi nå har rettet ørneblikket mot Europa er det viktig for oss a fortsette arbeidet med a ta markedsandeler i hjemmemarkedet vart. Det gjør vi med dette strategiske oppkjøpet, sier Karlsen.

Han varsler flere oppkjøp i fremtiden:

- Vi ser svart gode muligheter for verdiskapning ved a fortsette var offensive oppkjøpsstrategi og Facilit er det femte selskapet vi kjøper det siste aret. I tillegg har vi sterk organisk vekst på toppen.

Les mer på; www.ornsoftware.com

Kiwa tank crop

Trygg drift av svovelsyretank krever jevnlig kontroll

Tankforskriften og en rekke andre lover og forskrifter griper inn i virksomheten

Kjemikaliedistributøren Acinor AS drifter blant annet en tankterminal for svovelsyre på Øra industriområde i Fredrikstad. Svovelsyretanken ble nylig inspisert av Kiwa, en inspeksjon som ifølge myndighetskrav skal foretas hvert femte år.

Les mer
Moholt Nett crop

Sterk kompetanse innen bærekraftig industrivirksomhet

Har vært i det grønne skifte i flere tiår

Oppmerksomheten på bærekraft og redusert energiforbruk fikk økt interesse etter lanseringen av den sjette hovedrapport fra FNs klimapanel. Levetidsforlengelse og oppgradering av teknisk utstyrer et sentralt virkemiddel for å redusere miljøpåvirkningen. Det finnes industrielle foretak som allerede oppfyller flere av tiltakene rapporten foreslår. Et slikt firma er Karsten Moholt AS.

Les mer
Vasskbart PC crop

Lanserer vaskbart PC-tilbehør for å hjelpe bedrifter med å gjenåpne arbeidsplassen på en trygg måte

En gjennomsnittlig arbeidsplass kan inneholde 400 ganger flere bakterier enn et

Hygiene og sikkerhet er en topp prioritet for bedrifter og ansatte når vi nå begynner å komme tilbake til kontoret. Mange bedrifter og organisasjoner reduserer størrelsen på kontorlokalene og velger delte og hybride løsninger for minimal miljøpåvirkning, hvor det er praktisk mulig.

Les mer
Parker slange crop

Nye ultrahøytrykksslanger fra Parker forlenger levetiden ved høytrykksspyling

Resultatet er at farlige kontaminanter ikke blir luftbårne

Anlegg, skipsbygging og generell industri kan dra nytte av PFX30-50, som er klassifisert med et arbeidstrykk på opptil 301 MPa.Parker Hannifin lanserer PFX30-05, en DN8 ultrahøytrykksslange som gir forbedret levetid til bruk ved høytrykksspyling på industrinivå på tvers av sektorer, inkludert anlegg og skipsbygging.

Les mer