Mapei dobler crop

De siste ti årene har vi vokst jevnt og trutt

Dobler produksjonskapasiteten

I dag rager det nye produksjonstårnet til Mapei 24 meter over bakken, men når det settes i drift for produksjon av selvutjevnende sparkelmasser sommeren 2019 vil det være 45 meter høyt. Det vil mer enn doble produksjonskapasiteten ved fabrikken.

Teamet som bygger det nye tårnet består av fabrikksjef Jan Roger Broen, prosjektleder Werner Seigerud, Lean manager Tommy Gustavsen og teknisk ansvarlig for bygget Roy Amundsen.

– Vår langsiktige vekststrategi lå til grunn da vi startet planleggingen av en utvidelse av fabrikken for to år siden. De siste ti årene har vi vokst jevnt og trutt, og 2018 har ikke vært noe unntak. Med det nye produksjonstårnet i drift mer enn dobles kapasiteten vår, og vi vil ha en av de største produksjonsenhetene for pulverprodukter i Norden, forteller fabrikksjef Jan Roger Broen hos Mapei.

Fabrikken på Sagstua i Nord-Odal leverer produkter til hele Norden og Baltikum. I høst var første del av utbyggingen klar, og når det nye produksjonstårnet settes i drift sommeren 2019 er de totale investeringene på i overkant av 170 millioner kroner. Det inkluderer en ny lagerhall på 3900 m2 og rehabilitering av en eksisterende produksjonshall på 3200 m2. I tillegg er det gjort en rekke tiltak ute på fabrikkområdet, med blant annet skjerming og endring av trafikkflyten.

– Vi flytter produksjonen av selvutjevnende sparkelmasser som leveres i sekk, big bag og bulk over i det nye tårnet. Det er et topp moderne og kostnadseffektivt anlegg, og vi vil dermed kunne levere mer enn dobbelt så mye i løpet av 24 timer enn vi gjorde før. Vi har en økning i kunder som kjøper store volum, og med utvidelsen bedrer vi servicegraden vår, poengterer Werner Seigerud, prosjektleder for byggingen av tårnet.
Tårnet er designet av Mapei Norge i samarbeid med konsernets tekniske avdeling i Italia, og blir levert prefabrikkert etter nøye spesifikasjoner.

– Det er en teknisk utfordring å bygge et 45 meter høyt tårn i vinterhalvåret, men prosjektet er grundig planlagt og forberedt og vi følger fremdriftsplanen til punkt og prikke. Vi vil ta med oss alle de gode rutinene og all kunnskapen vi har samlet gjennom lean manufacturing når vi setter i drift det nye tårnet, sier Tommy Gustavsen, Lean manager hos Mapei og prosjektleder for montering og idriftsettelse av produksjonsutstyret i det nye tårnet.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.