NORD-NORDAC-product-family-crop

Frekvensomformerne og startmotorene dekker et bredt effektområde

Drivelektronikk til alle applikasjoner

I over 30 år har NORD DRIVESYSTEMS utviklet og produsert elektronisk drivteknologi, og selskapet er en av pionerene innen innovativ omformerteknologi. Porteføljen omfatter startmotorer og frekvensomformere på opptil 22 kW i desentraliserte design og opptil 160 kW for montering i koblingsskap – kjennetegnet av skalerbare funksjoner, presisjonsstyring, enkel montering og brukervennlig betjening. 

Ulike effektklasser, monteringsalternativer og kommunikasjonsmoduler sikrer integrering i alle kontrollarkitekturer.

Uansett om det dreier seg om installasjon i koblingsskap eller en desentralisert versjon – med NORDAC-produktene kan NORD DRIVESYSTEMS tilby elektronisk drivteknologi til nesten alle applikasjoner. Frekvensomformerne og startmotorene dekker et bredt effektområde på opptil 160 kW, og imponerer med høy ytelse og sikkerhet. En ekstra styrke er det store utvalget av modulbaserte produkter til desentralisert drivelektronikk. NORDs desentraliserte drev har nominelle effekter på opptil 22 kW og et bredt funksjonsspekter. De brukes innen mange applikasjoner i hele verden, montert på eller i nærheten av motoren, i alt fra næringsmiddelindustri og intralogistikk til massegodshåndtering.

Skalerbare funksjoner for alle drivapplikasjoner
Alle omformere fra NORD er skalerbare med tanke på funksjon og konfigurasjon, og de kan fleksibelt justeres til enhver applikasjon. De er også enkle å installere, enkle å betjene og kompatible med alle vanlige bussystemer og betjeninger. Nyttige egenskaper som PLC-funksjonalitet for drivintegrerte funksjoner, en energisparingsfunksjon for delbelastningsdrift, POSICON posisjoneringskontroll, integrerte bremsechoppere for 4-kvadrantdrift og funksjonssikkerhet med STO og SS1, sikrer svært god funksjonalitet. Omformerne kan brukes både med og uten tilbakeføring, og er utviklet for drift med både asynkron- og synkronmotorer. Den presise strømvektorkontrollen gir optimalt dreiemoment ved mange ulike belastninger og hastigheter. Hele NORDAC-produktfamilien er konsekvent bygd opp, noe som gir lett sammenlignbare funksjoner, enhetlig drift og de samme mulighetene for alle NORDs frekvensomformere.

Tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold
NORDs omformere har tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold og er godt utstyrt for bruk i IIoT og Industry 4.0. Den integrerte PLC-en kan behandle data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer, starte kontrollsekvenser og kommunisere med andre systemkomponenter. Periodisk eller kontinuerlig registrering av driv- og statusdata muliggjør tidlig deteksjon og unngåelse av utillatelige driftstilstander. Dette vil betydelig redusere mengden uplanlagt nedetid, og tidsbasert vedlikehold blir erstattet av statusorientert (prediktivt) vedlikehold. Det blir mulig å planlegge nedetiden til maskinene og anlegget.

Egen elektronikkproduksjon i Aurich
Frekvensomformerne og startmotorene produseres i den tyske byen Aurich i Niedersachsen. NORD har drevet sin egen egen elektronikkproduksjon i Aurich siden 1984. Her produseres over 100 000 enheter i året på et produksjonsareal på 5000 m2 – med alt fra serieproduksjon og tilpassede enheter til unike enkeltdeler. Drivspesialisten utvikler alle løsninger sammen med kundene og skreddersyr dem etter den enkelte kundes behov.

NFV region crop

Norsk Forening for Vedlikehold har kommet godt gjennom koronaåret 2020

NFV håper å kunne gjenoppta fysiske møter

Mandag 12. april ble årsmøtet i Norsk Forening for Vedlikehold (NFV), selvsagt digitalt. Virksomheten har holdt seg på et godt nivå. Medlemsmassen er stabil, og økonomien er sund. 2020 har stått i omstillingen og digitaliseringens år. Både styret og administrasjonen har gjort en formidabel innsats.

Les mer
Tine crop

Lokale råvarer og resirkulering gjør at Tine oppleves som Norges mest bærekraftige merkevare

Forbrukerne legger større vekt på innenlands produksjon

Europas største merkevarestudie på bærekraft, Sustainable Brand Index, lanserte i dag den offisielle listen over hvilke merkevarer som oppfattes å være mest bærekraftige i Norge.  I år er det meieriproduktleverandøren Tine som topper listen, noe som blant annet skyldes deres bidrag til kortreist mat og resirkulering.

Les mer
EOS_systems crop

Norske bedrifter omfavner industriell 3D-printing

Additiv produksjon er avgjørende for innovasjon og store kostnadsbesparelser

For at norske produsenter skal få hjelp til å utnytte potensialet i additiv produksjon (AM) fullt ut, har Innovasjon Norge Tyskland, i samarbeid med NCE iKuben og Norsk Katapult (Siva), lansert et AM-akseleratorprogram med 8 norske selskaper fra ulike bransjer. Programmet er det første i sitt slag i Norge, og selskapene får eksperthjelp og praktisk støtte fra Innovasjon Norge i Tyskland og EOS, som er blant de ledende på verdensbasis innen ekspertise og teknologi på området industriell 3D-printing.

Les mer
804500502

Gavdi setter medarbeideropplevelsen i fokus på fremtidens arbeidsplass

Dekker alle HR-aspekter en virksomhet trenger

SAP og Gavdi utvider deres samarbeid ved å tilby SAP SuccessFactors HR Cloud-løsninger i Norge. Det er en aktør med erfaring som nå trår inn i det norske markedet for digitale HR-løsninger. Gavdi har siden 1999 solgt, utviklet og implementert SAPs HR-løsninger, og har på den måten også vært med helt fra start, da SAP SuccessFactors ble introdusert i 2012.

Les mer