NORD-NORDAC-product-family-crop

Frekvensomformerne og startmotorene dekker et bredt effektområde

Drivelektronikk til alle applikasjoner

I over 30 år har NORD DRIVESYSTEMS utviklet og produsert elektronisk drivteknologi, og selskapet er en av pionerene innen innovativ omformerteknologi. Porteføljen omfatter startmotorer og frekvensomformere på opptil 22 kW i desentraliserte design og opptil 160 kW for montering i koblingsskap – kjennetegnet av skalerbare funksjoner, presisjonsstyring, enkel montering og brukervennlig betjening. 

Ulike effektklasser, monteringsalternativer og kommunikasjonsmoduler sikrer integrering i alle kontrollarkitekturer.

Uansett om det dreier seg om installasjon i koblingsskap eller en desentralisert versjon – med NORDAC-produktene kan NORD DRIVESYSTEMS tilby elektronisk drivteknologi til nesten alle applikasjoner. Frekvensomformerne og startmotorene dekker et bredt effektområde på opptil 160 kW, og imponerer med høy ytelse og sikkerhet. En ekstra styrke er det store utvalget av modulbaserte produkter til desentralisert drivelektronikk. NORDs desentraliserte drev har nominelle effekter på opptil 22 kW og et bredt funksjonsspekter. De brukes innen mange applikasjoner i hele verden, montert på eller i nærheten av motoren, i alt fra næringsmiddelindustri og intralogistikk til massegodshåndtering.

Skalerbare funksjoner for alle drivapplikasjoner
Alle omformere fra NORD er skalerbare med tanke på funksjon og konfigurasjon, og de kan fleksibelt justeres til enhver applikasjon. De er også enkle å installere, enkle å betjene og kompatible med alle vanlige bussystemer og betjeninger. Nyttige egenskaper som PLC-funksjonalitet for drivintegrerte funksjoner, en energisparingsfunksjon for delbelastningsdrift, POSICON posisjoneringskontroll, integrerte bremsechoppere for 4-kvadrantdrift og funksjonssikkerhet med STO og SS1, sikrer svært god funksjonalitet. Omformerne kan brukes både med og uten tilbakeføring, og er utviklet for drift med både asynkron- og synkronmotorer. Den presise strømvektorkontrollen gir optimalt dreiemoment ved mange ulike belastninger og hastigheter. Hele NORDAC-produktfamilien er konsekvent bygd opp, noe som gir lett sammenlignbare funksjoner, enhetlig drift og de samme mulighetene for alle NORDs frekvensomformere.

Tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold
NORDs omformere har tilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold og er godt utstyrt for bruk i IIoT og Industry 4.0. Den integrerte PLC-en kan behandle data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer, starte kontrollsekvenser og kommunisere med andre systemkomponenter. Periodisk eller kontinuerlig registrering av driv- og statusdata muliggjør tidlig deteksjon og unngåelse av utillatelige driftstilstander. Dette vil betydelig redusere mengden uplanlagt nedetid, og tidsbasert vedlikehold blir erstattet av statusorientert (prediktivt) vedlikehold. Det blir mulig å planlegge nedetiden til maskinene og anlegget.

Egen elektronikkproduksjon i Aurich
Frekvensomformerne og startmotorene produseres i den tyske byen Aurich i Niedersachsen. NORD har drevet sin egen egen elektronikkproduksjon i Aurich siden 1984. Her produseres over 100 000 enheter i året på et produksjonsareal på 5000 m2 – med alt fra serieproduksjon og tilpassede enheter til unike enkeltdeler. Drivspesialisten utvikler alle løsninger sammen med kundene og skreddersyr dem etter den enkelte kundes behov.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.