KUKA Daniel Nilsson crop

Det digitale skiftet i industrien er et område KUKA legger sterk vekt på

Ekspert på digitale løsninger tar plass i KUKA Nordics TechCenter

KUKA Nordic styrker sin digitale kompetanse med en ny medarbeider. Det handler om Daniel Nilsson, som går inn som ekspert på KUKAs TechCenter i Göteborg, og som også skal jobbe med selskapets tekniske salgsservice.

Daniel Nilsson er en gjenganger i KUKA Nordic. I 2019 forlot han selskapets kundeservice for å ta videreutdanning – maskiningeniør og videre studier i robotteknologi – med doktorgradsstudier i computer science ved Linné-universitetet.

Når han nå er tilbake i selskapet, ser han en virksomhet som har gjennomgått et skifte.

– Selskapets fokus på å være ledende innen digitale løsninger er ytterligere forsterket i forhold til hvordan det var da jeg jobbet her tidligere. Det er helt riktig vei å gå og en spennende utvikling som det føles stimulerende å være en del av, sier han.

Når det gjelder privatlivet, er Daniel Nilsson 34 år. Han har samboer og en datter og bor i Varberg, en by som er kjent for å være attraktiv for sommerturister generelt og surfere spesielt.

– Ja, jeg er en hengiven surfer, det er en av årsakene til at vi flyttet dit, sier han.

Nå ser han frem mot å assistere KUKA Nordics kunder – med særskilt vekt på simulering, digitale tvillinger og annet som er forbundet med omstillingen i industrien.

– Det føles i det hele tatt bra å være tilbake og få arbeide med produktene her, og det sammen med en hyggelig og kunnskapsrik gjeng som jeg kjenner fra før.

Nærmeste sjef, channel manager Micael Amandusson, gleder seg over å ha fått Daniel Nilsson tilbake i selskapet.

– Han kommer tilbake med ny erfaring og styrket kompetanse. Det digitale skiftet i industrien er et område vi legger sterk vekt på, og Daniels kunnskap innen IOT og Internett 4.0 passer godt inn i denne strategien, sier han.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.