NORD-IE5plus-motor crop

Energibesparende synkronmotorer setter nye standarder

Energibesparende, kostnadseffektiv og miljøvennlig: Den nye IE5+-synkronmotoren fra NORD DRIVESYSTEMS setter nye standarder. Den nye motoren er nå også tilgjengelig i ventilerte eller glatte versjoner med en effekt på opptil 4,0 kW. Ved behov kan motorene leveres med en svært glatt overflate eller overflatebehandlingen nsd tupH.

De energibesparende IE5+-synkronmotorene med permanent magnet fra NORD DRIVESYSTEMS er spesielt kjennetegnet av høy ytelse og et bredt dreiemomentområde, samtidig som de har betraktelig lavere tap enn IE4-serien. Dette gjør dem ideelt egnet for kostnadseffektiv drift i delbelastningsområdet. De nye IE5+-motorene er like interessant for intralogistikk som for hygienesensitive områder innen næringsmiddel- og legemiddelproduksjon. I fjor presenterte NORD den kompakte IE5+-motoren i størrelse 71, og nå er også størrelse 90 tilgjengelig for effektområder fra 1,1 til 4,0 kW, med et kontinuerlig dreiemoment fra 6,8 til 18,2 Nm. Motoren har den vanlige NORD-fleksibiliteten; det er muligheter til direkte og NEMA- og IEC-motortilkobling. Roterende pulsgiver og integrert mekanisk brems er tilgjengelig på forespørsel.

På grunn av det konstante dreiemomentet som gir en målrettet reduksjon i antall varianter over et bredt hastighetsområde, kan administrasjonskostnadene reduseres til et minimum, mens produksjon, logistikk, lagring og service kan effektiviseres. Investeringen betaler seg selv i løpet av kort tid. IE5+-synkronmotorene kan kombineres med alle girenheter og drivelektronikk fra NORD DRIVESYSTEMS i et modulbasert system. Dette gir et system der alle komponenter kommer fra samme kilde og fungerer perfekt sammen.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.