Mapai arbeid crop

Vi har over lang tid jobbet målrettet med å ha et best mulig arbeidsmiljø

Et godt sted å jobbe

Mapei har lenge vært en arbeidsplass med høy trivsel, godt arbeidsmiljø og lavt sykefravær. Nå tar vi et steg videre gjennom et samarbeid med den internasjonale sertifiseringsordningen Great Place to Work.

– I samarbeid med de ansatte og fagforeningene har vi over lang tid jobbet målrettet med å ha et best mulig arbeidsmiljø. Det har blant annet gitt resultater i form av lavt sykefravær og ansatte som har vært her i hele yrkeskarrieren. Great Place to Work-sertifisering er en naturlig fortsettelse av dette arbeidet, forteller HR-sjef Frode Ek Skarnes.

En rekke store og kjente norske bedrifter som Nordic Choice Hotels og Selvaag Eiendom har gjennomført den samme sertifiseringen. Great Place to Work handler blant annet om å måle hvordan de ansatte trives på arbeidsplassen og om de føler yrkesstolthet. Av 186 ansatte har 155 gitt sine tilbakemeldinger på 58 spørsmål. Resultatene har vært på nivå med de beste norske bedriftene, spesielt på områder som måler stolthet og fellesskap. Det har gitt Mapei et godt grunnlag for videre forbedringsarbeid.

– Vi legger stor vekt på trivsel, god dialog med de ansatte og forbedringsarbeid i hverdagen. At vi får så mange svar er vi svært takknemlige for. Gode tilbakemeldinger gir oss et godt grunnlag for å forbedre oss ytterligere.

Mapei slår seg nemlig ikke til ro med å bare tilfredsstille kravene til sertifisering.
– Det gleder oss at folk er stolte av å jobbe i Mapei og ikke minst føler et fellesskap på tvers av avdelingene. Vi vil nå gå gjennom resultatene i detalj sammen med de ansatte og tillitsvalgte, for så å legge en plan for hvordan vi kan forbedre oss ytterligere, sier Ek Skarnes.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål.