ISA 3 industrie40_appikation crop

Digital tvilling blir en stor game-changer innen industriell produksjon

EU-støtte for innføring av digitale tvillinger

Digitale tvillinger åpner nye muligheter for industrien. Change2Twin har nå sin første Open Call, der SMB-er kan få EU-støtte i sine digitaliseringsprosesser. Fristen er 29. mars.

Change2Twin støtter små og mellomstore bedrifter i deres digitaliseringsprosesser ved å tilby Digital Twin-løsninger. I første runde vil prosjektet velge opptil 25 små og mellomstore bedrifter, som vil motta et engangsbeløp på opptil 10 000 euro. Bedriftene blir knyttet opp mot en sertifisert DIH (Digital Innovation Hub) som vil hjelpe dem med å implementere digitale tvillinger i produksjonsmiljøer.

Digitalisering er ikke magi, det er bare et annet verktøy i verdikjeden som skal det føre til at ting gjøres mer hensiktsmessig og effektivt. En digital tvilling er kombinasjonen av all informasjon en organisasjon har om et spesifikt produkt. Digitale tvillinger gjør det mulig for bedriftene å spole tilbake for å se hva som skjedde, spille av for å se hva som skjer nå i sanntid samt å spole fremover gjennom simulering.

Når du kombinerer dette med fysikkbaserte analyser får du verdifull innsikt om produktet som kan skape en ny verden av muligheter. Her har norske industribedrifter mye å hente. Og de kan få støtte til å implementere teknologien.

Enklere inngang

I løpet av de siste 10 år er blitt stadig mer vanlig med EU-prosjekter som setter av betydelig ressurser for finansiering av eksperimenter i små og mellomstore bedrifter. Søknadsprosess er enklere og evalueringen raskere enn det som gjelder de store EU-prosjektene. Hensikten med dette virkemiddelet er å gi bedrifter med ingen eller liten erfaring fra EU-prosjekter en enkel vei inn i systemet.

Konseptet digital tvilling blir en stor game-changer innen industriell produksjon og gjør det mulig for selskaper å øke sin globale konkurranseevne betydelig.

Change2Twin er et prosjekt under www.i4ms.eu, et initiativ i EU-programmet Horizon 2020. Både i Change2Twin og Pulsate (for laserbasert additive manufacturing) har SITNEF en sentral rolle.

SMB-er som ønsker å implementere en digital tvilling, kan nå søke om å komme med i Change2Twin. Prosjektet mottar forslag frem til 29. mars 2021, kl. 17.00 CEST.

Hvis du lurer på noe, se www.change2twin.eu eller kontakt opencalls@change2twin.eu

Se her for søknader til Assessment Voucher.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.