Ford corona crop

De nyutviklede PAPR-maskene er et samarbeid med 3M

Ford utvider produksjonen av medisinsk utstyr

Nyutviklede beskyttelsesmasker og smittefrakker laget av kollisjonsputemateriale. Ford utvider ytterligere sin produksjon av medisinsk utstyr for helsepersonell som jobber i førstelinjen, og pasienter som kjemper mot koronaviruset.

Bare i løpet av de siste ukene har Ford produsert mer enn 3 millioner ansiktsvisirer ved sin fabrikk i Plymouth i Michigan. I dag starter også produksjonen av avanserte og nyutviklede heldekkende beskyttelsesmasker med egen pustehjelp (såkalt PAPR - Powered Air Purifying Respirator) for helsepersonell. Disse skal settes sammen ved Fords Vreeland-fabrikk i Michigan. De skal kunne lage mer enn 100 000 av de avanserte, heldekkende pustemaskene.

- Vi visste at for å gjøre vårt i kampen mot koronaviruset måtte vi yte vårt maksimale og samarbeide med eksperter for å utvikle helt nødvendig medisinsk utstyr fort. Bare i løpet av de tre siste ukene har vi ved hjelp av vår unike produksjonserfaring og innkjøps- og utviklingskompetanse startet produksjonen av medisinsk beskyttelsesutstyr, og bidratt til å øke produksjonen og tilgjengeligheten av respiratorer, sier vice president, Ford Enterprise Product Line Management, Jim Baumbick.

Smittefrakker laget av kollisjonsputer

De nyutviklede PAPR-maskene er et samarbeid med 3M. Ford bruker blant annet teknologi fra seteventilasjonen i verdens mest solgte pickup, Ford F-150. 3M og Ford vil donere alt de tjener på salg av PAPR til veldedige organisasjoner som deltar i kampen mot koronaviruset.

Ford har også i et samarbeid med Joyson Safety Systems tatt i bruk materialet som brukes i kollisjonsputer for å utvikle smittefrakker til helsepersonell - som kan brukes opptil 50 ganger. Forrige uke ble det produsert 75 000 slike frakker. Målet er å produsere 1,3 millioner smittefrakker innen juli.

Strømlinjeformer produksjon av koronatester

Ford har også brukt sin ekspertise på masseproduksjon til å hjelpe selskapet Termo Fisher Scentific med å tredoble sin produksjon av koronatester – med oppstart fra neste uke.

En del av Fords fabrikk i Rawsonville i Michigan er i ferd med å bli ombygd for å kunne produsere respiratorer. I et samarbeid med GE Healthcare skal det produseres hele 50 000 respiratorer der før 4. juli. Også ved Fords fabrikk i Dagenham i Storbritannia gjøres det forberedelser for produksjon av respiratorer.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer