Bosch crop

Det største potensialet i Industry 4.0 er for mange i tilstandsovevåkining

Fra tilstandsovervåking til forutsigbart vedlikehold

Slik gjør du data til en ressurs. Det handler i dag mye om tilkobling og Internet of Things, som man gjerne omtaler under samlebegrepet Industry 4.0. Det kommer hele tiden nye løsninger som ser ut til å tilby en endeløs rekke tekniske muligheter.

Trass i dette kan det være vanskelig å finne eksempler på hvordan en gjør bruk av dem.

Det største potensialet i Industry 4.0 ligger for mange bedrifter i tilstandsovervåking. Allikevel har kundene selv her vært generelt sene med å reagere. Akkurat som alle andre datadrevne tjenester, er tilstandsovervåking bare verdt å ha dersom det gir både trygghet og verdi. Den virkelige verdiskapningen får en likevel først når tilstandsovervåking blir til forutsigbart vedlikehold.

Les hele artikkelen her

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål.