Korrosjonstest crop

En bedre målestokk enn laboratorietester

Galfan fra SSAB – best i langvarig korrosjonstest

Nylig ble det presentert en realistisk korrosjonstest der Galfan fra SSAB var klart overlegen blant konkurrerende materialer når det gjelder evnen til å motstå korrosjon. Fremfor alt når det dreier seg om konstruksjoner som har profilerte, runde eller andre ikke helt plane former.

Der viste resultatene at Galfan er opp til 3,8 ganger mer motstandsdyktig mot korrosjon.

- I våre tester har vi sett at virkeligheten er en bedre målestokk enn laboratorietester når det gjelder hvordan metallbelagte materialer kan motstå korrosjon. I testen - som strekker
seg over 6 til 8 år – kunne vi konstatere at Galfan var 2,8 ganger bedre enn ren sink og hele 3,8 ganger bedre enn sink/magnesium, sier Hans-Erik Pedersen, daglig leder i SSAB Svensk Stål.

Korrosjonsklasse 3 – for tøffe nordiske forhold
Korrosivitet måles i forskjellige klasser, og i Norden er det vanligst med klasse 2 (by og land i Norden) eller i visse tilfeller klasse 3 (marint miljø). Målinger i marint miljø utføres på Bohus-Malmön i Sverige, der det gjennom mange år har vært testplater oppmontert. Her tester man hvordan forskjellige sinkbelegg klarer seg i et virkelig miljø når de utsettes for værpåkjenninger. Resultatet skiller seg markert fra laboratorietester, såkalte saltspray-tester, ved at testene under naturlige forhold kårer Galfan ZA 255 til klart beste materiale.

Fordeler
Galfan, som er et sinkbasert overflatebelegg, brukes i alle segmenter og på forskjellige stålkvaliteter, for eksempel for å gi økt levetid for ståldeler, eller for å erstatte tradisjonelt sinkbelegg med et tynnere Galfan-belegg, som gir både bedre sveisbarhet og formingsegenskaper.

Les mer

Hvis du vil lese mer eller få faktablad og annen teknisk informasjon, klikk her:

https://www.ssab.se/produkter/varumarken/ssab-domex-konstruktionsstal/products/ssab-domex-mc-structural-steels)

Testen er utført av French Corrosion Institute i samarbeid med Swerema KIMAB

https://www.institut-corrosion.fr/activities/natural-outdoor-exposure-sites/?lang=en

https://www.institut-corrosion.fr/wp-content/uploads/2018/03/Field-testing-Europe-Asia-and-the-US.pdf

RISE-sertifikat:

http://publiccert.extweb.sp.se/sv/Product/Search/galfan

https://www.sp.se/en/index/services/fastener/Sidor/default.aspx

SSAB er et nordisk og amerikansk stålkonsern. SSAB leverer verdiskapende produkter og tjenester utviklet i nært samarbeid med sine kunder for å skape en sterkere, lettere og mer bærekraftig verden. SSAB har medarbeidere i over 50 land. SSAB har produksjonsanlegg i Sverige, Finland og USA.

MIDSECTION OF WOMAN WORKING WITH MOBILE PHONE

9 av 10 selskaper som bruker AI til å forbedre KPI-er ser tydelige forbedringer

Et flertall av bedriftsledere ser behovet for å forbedre organisasjonens nøkkelindikatorer (KPIer). Kun en tredjedel har tatt i bruk AI i KPI-arbeidet, men de som gjør det ser raskt forbedringer i hvordan de kan analysere virksomheten og ta bedre beslutninger. Det viser en ny rapport fra MIT Sloan Management Review og Boston Consulting Group (BCG).

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.