JAN KALVIK

Hvorfor ikke gjøre det i en maskin med full kontroll på hele prosessen

Globale markedsmuligheter

Norsk metode for sikrere og raskere avising av fly klar for takeoff. En splitter ny og helnorsk metode for sikrere og raskere avising av fly er klar for verdensmarkedet.

Ideen stammer fra 2009, da gründer Svein Gunnar Mæland opplevde store forsinkelser på flyplassen. Ventetiden ble brukt til å fundere på bedre løsninger som kunne kutte ventetiden.

De tidkrevende, manuelle prosessene for avising pirret nysgjerrigheten og utfordret skapertrangen hos Mæland.

Full kontroll

- Det må da finnes en enklere, raskere og sikrere måte å gjøre dette på? Hvorfor ikke gjøre det i en maskin med full kontroll på hele prosessen? Med sin bakgrunn innen salg av bilvaskemaskiner dukket tanken om et "flyvaskeanlegg" opp. Og når man nå ser tilbake kan man konstatere at en manns drøm har gitt konkrete resultater.

Les hele artikkelen her; https://joom.ag/u5wY/p14

Korrosjonstest crop

Galfan fra SSAB – best i langvarig korrosjonstest

En bedre målestokk enn laboratorietester

Nylig ble det presentert en realistisk korrosjonstest der Galfan fra SSAB var klart overlegen blant konkurrerende materialer når det gjelder evnen til å motstå korrosjon. Fremfor alt når det dreier seg om konstruksjoner som har profilerte, runde eller andre ikke helt plane former.

Les mer
Karsten Moholt ramme crop

Karsten Moholt AS er tildelt ny rammeavtale med Equinor

Et bevis på at har lykkes i satsningen med å beholde og utvikle kompetanse

Karsten Moholt AS ble 6.februar 2019 tildelt rammeavtale for tilstandskontroll, service og reparasjon av roterende elektrisk utstyr og tilhørende utstyr på alle Equinor sine installasjoner. Avtalen har en varighet på 10 år, inklusive opsjoner. 

Les mer
KUKA_OPC_UA crop

KUKA med i utviklingen av plattform for smarte fabrikker

Har vært drivende for utviklingen av OPC UAs tilpasning for roboter

– OPC UA knytter sømløst sammen maskiner og IT-systemer. Fremtiden med industri 4.0 er allerede her. Og realiseringen er nå enklere, takket være standarden OPC UA som KUKA har vært med på å utvikle for roboter.

Les mer
Smartest 15 crop

Jakten på industriheltene – Norges smarteste bedrift

At norsk industri er rustet for fremtiden er viktig for landet vårt

For sjette år på rad skal Norsk Industri og Siemens kåre «Norges smarteste industribedrift». Målet er å løfte frem de gode eksemplene på bedrifter som viser konkurransekraft for norsk industri.Vinneren blir kåret av Statsminister Erna Solberg på Industrikonferansen 7. mai.

Les mer