JAN KALVIK

Hvorfor ikke gjøre det i en maskin med full kontroll på hele prosessen

Globale markedsmuligheter

Norsk metode for sikrere og raskere avising av fly klar for takeoff. En splitter ny og helnorsk metode for sikrere og raskere avising av fly er klar for verdensmarkedet.

Ideen stammer fra 2009, da gründer Svein Gunnar Mæland opplevde store forsinkelser på flyplassen. Ventetiden ble brukt til å fundere på bedre løsninger som kunne kutte ventetiden.

De tidkrevende, manuelle prosessene for avising pirret nysgjerrigheten og utfordret skapertrangen hos Mæland.

Full kontroll

- Det må da finnes en enklere, raskere og sikrere måte å gjøre dette på? Hvorfor ikke gjøre det i en maskin med full kontroll på hele prosessen? Med sin bakgrunn innen salg av bilvaskemaskiner dukket tanken om et "flyvaskeanlegg" opp. Og når man nå ser tilbake kan man konstatere at en manns drøm har gitt konkrete resultater.

Les hele artikkelen her; https://joom.ag/u5wY/p14

Schneider Karoline_Nystrom crop

Klimaengasjementet spriker fra landsdel til landsdel

Skyldes omstillingen etter oljekrisen og en grønn vind i energisektoren

Få ledere har konkrete planer for å få ned CO2-utslippene. Administrerende direktør i Schneider Electric, Karoline Nystrøm, er sterkt engasjert i klima og grønn teknologi. Her under sin keynote på selskapets bransjekonferanse Let’s Connect.

Les mer
HCMEog ABAX skal samarbeide crop

ABAX og Hitachi inngår internasjonal storavtale

Se brukstid og spore maskinene

Det norske teknologiselskapet ABAX har inngått en gigantavtale om å levere telematikk-løsninger til det Japanske industrikonsernet Hitachi. Samarbeidet betyr at ABAX sine løsninger vil inkluderes i flere av Hitachis maskiner, og dermed forenkle administrasjon og vedlikehold av maskiner i utstyrsindustrien.

Les mer
Meidell demmeler crop

P. Meidell AS tar Demmeler inn i porteføljen

De fleksible sveisebordene brukes av alle

– Vi har jobbet hardt for å få agenturet på 3D-oppspenningssystemet fra Demmeler. Dette er originalen, og den med klart mest fokus på kvalitet og nøyaktighet, forteller Glenn Paulsen hos P. Meidell AS.

Les mer
Maintech konf crop

En av vedlikeholdsbransjens største samling

Behandlet temaer om hvorledes bedriftene kan forbedre sitt vedlikehold

I forrige uke satte godt over 200 vedlikeholdspersoner hverandre stevne i Trondheim. MainTech arrangerte for 19 gang sin konferanse. Hovedtemaet i år var omstillingene industrien må gå gjennom e nærmeste årene. Digitalisering var sentralt i mange innlegg. Arrangørene hadde gjort en god jobb med å få dyktige foredragsholdere til å presentere interessante temaer.

Les mer