Smart messe 2 650

På forhånd var det ventet en vekst i produksjonen på 0,4 prosent, ifølge estimat

Industriproduksjonen på sitt høyeste på over fire år

Industriproduksjonen skuffet litt i januar, men ligger likevel på det høyeste nivået på over fire år. Torsdag i forrige uke la Statistisk sentralbyrå (SSB) frem oppdaterte tall som viser farten i norsk industri for januar. Tallene viser et fall i industriproduksjonen på 0,2 prosent sammenlignet med forrige måned.

– Næringsgruppa oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri sammen med papir- og papirvareindustrien opplevde et klart fall, skriver SSB om de ferske tallene.

På forhånd var det ventet en vekst i produksjonen på 0,4 prosent, ifølge estimater fra Bloomberg. I desember steg indeksen med 0,5 prosent.

Høyeste nivået på over fire år

Industriproduksjonen kan svinge litt fra måned til måned, og derfor legger analytikerne mer vekt på den langsiktige trenden, målt ved tre måneders glidende gjennomsnitt.

Takket være de sterke desembertallene har industriproduksjonen steget 1,3 prosent de siste tre månedene, noe som presser indeksen opp til det høyeste nivået siden andre kvartal 2015, ifølge SSB. Dermed fortsetter den positive utviklingen for norsk industri. Industriproduksjonen har skutt fart det siste året, og er opp med fire prosent sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

 

Arla_Foods_Bild 2

Morgendagens maskin løsninger

Utfordringene er kjent som riktig dimensjonering

Innovativ maskin design er integrert i suksessen til enhver maskinbygger. Smart maskindesign gir maskinbyggeren belønning i form av optimalisert areal til maskinen. Det reduserer plassbehov i fabrikken, gir betydelige besparelser av komponenter og i installasjon. Sikkerhet blir innebygget ved design.

Les mer
Sten Stromgren

Engcon investerer 90 millioner i nye maskiner – tredobler produksjonskapasiteten

Ser for oss store effektivitetsforbedringer med denne investeringen

Den verdensledende tiltrotatorprodusenten Engcon skal de neste tre årene investere til sammen 90 millioner kroner i toppmoderne CNC-maskiner, som et svar på den store interessen ute i markedet. Med de nye maskinene på plass vil Engcon kunne produsere 22 000 tiltrotatorer i året, noe som er tredobling sammenlignet med i dag.

Les mer
Skyda crop

Vestteknikk og Skydda: blir HMS-partnere

Den grunnleggende tanken er å være kompetanseleverandør

HMS-selskapene Vestteknikk og Skydda Norge styrker samarbeidet for å skape en tryggere hverdag på norske industriarbeidsplasser. − I praksis har vi samarbeidet om Sundstrøm åndedrettsvern i ett år. Resultatene begynner allerede å vise seg, forteller Jan Espeland, regionsansvarlig for Sør-Norge i Skydda.

Les mer
Njord A Thomas Sola - Statoil crop

Optimismen øker blant arbeidsgivere på Sør-Vestlandet - olje og gass driver veksten

97 prosent av arbeidsgiverne vel enten bevare eller øke arbeidsstyrken

Utsiktene for nye arbeidsplasser på Sør-Vestlandet øker mer enn noe annet sted i Norge andre kvartal. Behovet for arbeidskraft har økt med seks prosentpoeng siden samme tid i fjor og to prosentpoeng siden forrige kvartal, viser ManpowerGroups undersøkelse.

Les mer