Kaeser_original_site crop

På midten av 50 tallet ble kompressorer lagt til i produktspekteret

KAESER Kompressoren 100 år med tradisjon og innovasjon

1919 etablerte Carl Kaeser senior et maskinverksted i Coburg, Tyskland.  Selskapet har i dag utviklet seg til en global ledende leverandør av kompressorer, kompressorsystemer og trykkluftutstyr. 

KAESER’s historie starter med produksjon av reservedeler til motorkjøretøyer og konstruksjon av spesialmaskiner. For å utnytte kompetansen innen motorteknologi besluttet KASESER, på midten av 50 tallet, å legge til kompressorer i sitt produktspekter. Denne avgjørelsen ble den første viktige milepælen i KAESER’s historie.

Som følge av delingen av Tyskland etter andre verdenskrig mister KAESER en stor del av markedet i Thüringen og blir nødt til å se etter nye markeder i Sør- og Vest-Tyskland. KAESERs know-how om motorkonstruksjon og behovet for kompressorer i etterkrigstiden fører til beslutningen om å ta disse maskinene med i produktsortimentet.

Den første stempelkompressoren utviklet av KAESER forlater produksjonsanlegget i 1948. I årene som følger utvikles et fullstendig stempelkompressorprogram opptil 60 kW.

Tidlig 70 –tallet, fulgte utviklingen av SIGMA Profilen (skruekompressor) og oppstarten av Tysklands mest banebrytende produksjon av kjøletørkere i Gera i 1994. Ved tusenårsskifte kom lanseringen av den revolusjonerende kompressorstyringen Sigma Control.  I 2001 baner det innovative trykkluftstyresystemet Sigma Air Manager vei for Industri 4.0. I dag har KAESER Kompressoren et nettverk av over 100 datterselskaper og salgspartnere og sysselsetter over 6000 ansatte verden over. Med sin globale tilstedeværelse er den familieeide virksomheten stolte av å ha forsynt kompressormarkedet med kvalitets produkter, varemerket «Made in Germany» i 100 år.

Se mer informasjon; https://no.kaeser.com/

Arla_Foods_Bild 2

Morgendagens maskin løsninger

Utfordringene er kjent som riktig dimensjonering

Innovativ maskin design er integrert i suksessen til enhver maskinbygger. Smart maskindesign gir maskinbyggeren belønning i form av optimalisert areal til maskinen. Det reduserer plassbehov i fabrikken, gir betydelige besparelser av komponenter og i installasjon. Sikkerhet blir innebygget ved design.

Les mer
Sten Stromgren

Engcon investerer 90 millioner i nye maskiner – tredobler produksjonskapasiteten

Ser for oss store effektivitetsforbedringer med denne investeringen

Den verdensledende tiltrotatorprodusenten Engcon skal de neste tre årene investere til sammen 90 millioner kroner i toppmoderne CNC-maskiner, som et svar på den store interessen ute i markedet. Med de nye maskinene på plass vil Engcon kunne produsere 22 000 tiltrotatorer i året, noe som er tredobling sammenlignet med i dag.

Les mer
Skyda crop

Vestteknikk og Skydda: blir HMS-partnere

Den grunnleggende tanken er å være kompetanseleverandør

HMS-selskapene Vestteknikk og Skydda Norge styrker samarbeidet for å skape en tryggere hverdag på norske industriarbeidsplasser. − I praksis har vi samarbeidet om Sundstrøm åndedrettsvern i ett år. Resultatene begynner allerede å vise seg, forteller Jan Espeland, regionsansvarlig for Sør-Norge i Skydda.

Les mer
Njord A Thomas Sola - Statoil crop

Optimismen øker blant arbeidsgivere på Sør-Vestlandet - olje og gass driver veksten

97 prosent av arbeidsgiverne vel enten bevare eller øke arbeidsstyrken

Utsiktene for nye arbeidsplasser på Sør-Vestlandet øker mer enn noe annet sted i Norge andre kvartal. Behovet for arbeidskraft har økt med seks prosentpoeng siden samme tid i fjor og to prosentpoeng siden forrige kvartal, viser ManpowerGroups undersøkelse.

Les mer