Würth Marie Sand Foto crop

Limer svært godt, tar opp bevegelse og er elastisk over tid

Kan også̊ erstatte mekanisk innfestning

Ny lime- og tettemasse med umiddelbar heft. MS High Tack er miljøvennlig og tilfredsstiller kravene til Bream Nor. MS High Tack er velegnet til både tetting og fug, og kan i mange tilfeller erstatte mekanisk innfesting.

- Produktet limer ekstremt godt, tar opp bevegelse og er elastisk over tid, forteller produktsjef Marie Sand hos Würth.

Dette er et produkt for både innen- og utendørs bruk som alle håndverkergrupper vil ha nytte av i sitt arbeide, alt fra elektrikere, bygningsarbeidere, rørleggere, montører og andre fagfolk. MS High Tack kan også̊ erstatte mekanisk innfestning som for eksempel når du bare skal opp med et skilt, lime fast et beslag eller sette opp hyller. Bruksområdene er nærmest uendelige.

Produktet hurtigfester på̊ materialer som for eksempel aluminium, rustfritt stål, bly, kobber, messing, stål, jern, stein, betong, gips, glass, emalje, keramikk, fibersement, laminat, tre. kork, plast (PU, PVC, ABS og GFK) MS High Tack er så fleksibelt og anvendelig at det også̊ har gode bruksområder innen båt- og skipsbygging.

- Ved montering fester det øyeblikkelig. Den siger ikke. Produktet må̊ likevel gjennomherdes før belastning. Würth har produsert en informasjonsvideo, se den her: https://www.youtube.com/watch?v=BxC2Q3a2D7w

Fakta

Herdetid opptil 2 mm pr. døgn avhengig av fuktighet og temperatur.
Slipbar og overlakkerbar med de fleste vannbaserte lakker, egne tester anbefales.
Ikke overmalbar med alkydmaling.
Tåler temperaturer ned til - 15°C ved transport.
Luktfri og fri for silikon og isocyanater.
God UV stabilitet og værbestandighet utendørs nevnes som andre fordeler det er verdt å ha med seg.
MS High Tack tilfredsstiller også̊ inneklimakravene til Breeam-Nor.
 

Universal robots applic crop

UNIVERSAL ROBOTS application builder – nå på norsk

Trinnvis prosess hvor man velger riktig robot

Universal Robots fortsetter å ta tak i kunnskapsgapet når det gjelder automatisering med vårt applikasjonsbygger-verktøy, som letter konfigureringen av robotceller og utrullingen, samtidig som det øker robotens tekstkyndighet og evner.

Les mer
NFV 3 crop

Nytt styre i Norsk forening for Vedlikehold

Nettverksbygging og kompetanseutvikling vil fortsatt være bærebjelk

8. og 9. mai avholdt Norsk Forening for Vedlikehold årsmøte og fagdager i Bergen. Det ble noen utskiftninger i styret, men kontinuiteten ble godt ivaretatt. Innholdet i fagdagen var fremtidsrettet og ga deltakerne mye interessant informasjon.

Les mer
NFV 1 crop

Fremtidsrettet fagdag

Behovet for lagerhold vil reduseres sterkt

Digitalisering og nye teknologi som 3 D printing var aktuelle temaer under fagdagene i Vest. Norsk Forening for Vedlikehold har i det siste viet stor oppmerksomhet til hvorledes digitaliseringen vil påvirke vedlikeholdsarbeidet i industrien.

Les mer
Oppdrett på land crop

Først med lakse-oppdrettsanlegg på land

Stiller store krav til produktene som er i bruk

Fredrikstad Seafoods AS bygger Norges første landbaserte oppdrettsanlegg for laks. Gjennom Resconsult har Mapei levert overflatebehandling i tankene og epoksy-produkter i de vannførende betongkulvertene til renseanlegget.

Les mer