Denofa geir crop

Analysene våre konkluderer fortsatt med at større stopp er mest optimalt

Kompetansebygging og samarbeid med drift gir effektivt vedlikehold

– Vår strategi er å beholde kompetente fagfolk i egen bedrift, og ikke sette ut dette arbeidet, forteller fabrikkdirektør Geir Bjørge Jensen til Min Drift og Vedlikehold. Vedlikeholdspersonellet må kjenne anlegget godt, skal de kunne utføre jobben effektivt.

Særlig to ting har vært viktig for å lykkes med et vedlikehold, som gir høy oppetid; interne vedlikehold-kompetanser og et bra samarbeid med drift. Oppbygging av vedlikehold kompetanser internt og organisering av et godt samarbeid med driften gir resultater.

Prosessanleggene i Fredrikstad har en slik beskaffenhet at produksjonen jevnlig må stanses, for å utføre vedlikehold som skal sikre høy oppetid. – Vi diskuterer prediktivt vedlikehold som de fleste bedrifter gjør i disse tider, sier Jensen. Men med de omfattende arbeidene som må utføres, er det ikke alltid optimalt å utføre vedlikehold på enkelt komponenter når tilstanden tilsier stopp. Analysene våre konkluderer fortsatt med at større stopp er mest optimalt.

Les hele artikkelen her.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.