Denofa geir crop

Analysene våre konkluderer fortsatt med at større stopp er mest optimalt

Kompetansebygging og samarbeid med drift gir effektivt vedlikehold

– Vår strategi er å beholde kompetente fagfolk i egen bedrift, og ikke sette ut dette arbeidet, forteller fabrikkdirektør Geir Bjørge Jensen til Min Drift og Vedlikehold. Vedlikeholdspersonellet må kjenne anlegget godt, skal de kunne utføre jobben effektivt.

Særlig to ting har vært viktig for å lykkes med et vedlikehold, som gir høy oppetid; interne vedlikehold-kompetanser og et bra samarbeid med drift. Oppbygging av vedlikehold kompetanser internt og organisering av et godt samarbeid med driften gir resultater.

Prosessanleggene i Fredrikstad har en slik beskaffenhet at produksjonen jevnlig må stanses, for å utføre vedlikehold som skal sikre høy oppetid. – Vi diskuterer prediktivt vedlikehold som de fleste bedrifter gjør i disse tider, sier Jensen. Men med de omfattende arbeidene som må utføres, er det ikke alltid optimalt å utføre vedlikehold på enkelt komponenter når tilstanden tilsier stopp. Analysene våre konkluderer fortsatt med at større stopp er mest optimalt.

Les hele artikkelen her.

Arla_Foods_Bild 2

Morgendagens maskin løsninger

Utfordringene er kjent som riktig dimensjonering

Innovativ maskin design er integrert i suksessen til enhver maskinbygger. Smart maskindesign gir maskinbyggeren belønning i form av optimalisert areal til maskinen. Det reduserer plassbehov i fabrikken, gir betydelige besparelser av komponenter og i installasjon. Sikkerhet blir innebygget ved design.

Les mer
Sten Stromgren

Engcon investerer 90 millioner i nye maskiner – tredobler produksjonskapasiteten

Ser for oss store effektivitetsforbedringer med denne investeringen

Den verdensledende tiltrotatorprodusenten Engcon skal de neste tre årene investere til sammen 90 millioner kroner i toppmoderne CNC-maskiner, som et svar på den store interessen ute i markedet. Med de nye maskinene på plass vil Engcon kunne produsere 22 000 tiltrotatorer i året, noe som er tredobling sammenlignet med i dag.

Les mer
Skyda crop

Vestteknikk og Skydda: blir HMS-partnere

Den grunnleggende tanken er å være kompetanseleverandør

HMS-selskapene Vestteknikk og Skydda Norge styrker samarbeidet for å skape en tryggere hverdag på norske industriarbeidsplasser. − I praksis har vi samarbeidet om Sundstrøm åndedrettsvern i ett år. Resultatene begynner allerede å vise seg, forteller Jan Espeland, regionsansvarlig for Sør-Norge i Skydda.

Les mer
Njord A Thomas Sola - Statoil crop

Optimismen øker blant arbeidsgivere på Sør-Vestlandet - olje og gass driver veksten

97 prosent av arbeidsgiverne vel enten bevare eller øke arbeidsstyrken

Utsiktene for nye arbeidsplasser på Sør-Vestlandet øker mer enn noe annet sted i Norge andre kvartal. Behovet for arbeidskraft har økt med seks prosentpoeng siden samme tid i fjor og to prosentpoeng siden forrige kvartal, viser ManpowerGroups undersøkelse.

Les mer