NORD-IE5plus-motor crop

Motoren kan monteres direkte i samsvar med NEMA eller IEC

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer

På SPS 2019 i Nürnberg presenterte NORD DRIVESYSTEMS en ny synkronmotor med betydelig høyere energieffektivitet (IE5+). Den nye motoren kan leveres uten vifte og med svært glatte overflater. Dette kan kombineres med overflatebehandlingen nsd tupH.

Motoren er derfor perfekt egnet til bruk i intralogistikk og applikasjoner som krever mulighet til høytrykksspyling. De nye IE5+-synkronmotorene egner seg til intralogistikk og applikasjoner som krever høytrykksspyling, som en systemløsning med girenheter og omformere fra NORD DRIVESYSTEMS.

Den energibesparende sistegenerasjons synkronmotoren med permanent magnet har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien. Den uventilerte og glatte motoren oppnår den høye ytelsen – som til tider er betydelig høyere enn ytelsesklasse IE5 – ved hjelp av et bredt dreiemomentområde, og er perfekt egnet til drift i delbelastningsområdet. Den kompakte IE5+-motoren har høy effekttetthet og bruker mindre plass, og vil i utgangspunktet lanseres i en størrelse for effektområdet 0,25–1,1 kW, med et konstant dreiemoment fra 1,6 til 4,8 Nm og hastigheter fra 0 til 2100 min-1. Motoren kan monteres direkte i samsvar med NEMA eller IEC. Motorkonseptet vil gradvis utvides med flere størrelser og effekter. Motoren er perfekt for bruk i hygienesensitive og tøffe miljøer, ettersom den er korrosjonsbestandig og rengjøringsvennlig. Overflatebehandlingen nsd tupH og beskyttelsesklassen IP69K er tilgjengelig som tilvalg, og det samme gjelder en integrert mekanisk brems. Integrert pulsgiver er en del av standardutstyret. Den nye IE5+-motoren kan kombineres med girenheter og drivelektronikk fra NORD som et modulsystem, og vil være tilgjengelig fra andre kvartal i 2020.

Korrosjonsbeskyttelse med overflatebehandling
Overflatebehandlingen nsd tupH fra NORD er en overlegen korrosjonsbeskyttelse for girenheter, glatte motorer, frekvensomformere og startmotorer i rengjøringsvennlige, formstøpte aluminiumshus. Drevene rengjøres enkelt og er i stor grad bestandig mot syrer og alkalier. Det er til og med mulig å bruke høytrykksspyler og aggressive rengjøringsmidler. De vifteløse, glatte motorene forhindrer spredning av bakterier og er svært stillegående.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.