Linde ny fabrikkk crop

Prioriterer utvikling av og forskning på nye brukssområder for gassene

Linde starter opp ny luftgassfabrikk - øker produksjonen av industrielle gasser i Danmark og Norden

Et og et halvt år etter det at første spadetak ble tatt står nå den nye luftgassfabrikken (ASU), som Linde (tidligere AGA) har investert mer enn 300 millioner danske kronor i, klar utenfor Vejle i Danmark. Produksjonen av industrielle og medisinske gasser er nå i full gang, og kapasiteten er tre ganger så stor som på Lindes tidligere produksjonsanlegg i København

"Vår økte produksjonskapasitet gjør det mulig for oss å møte den stadig økende etterspørselen fra et økende antall kunder som vi har sett gjennom flere år. Samtidig sikrer vårt nye anlegg at vi kan intensivere arbeidet med å utvikle nye applikasjoner for gassene", forteller Lindes markedssjef i Danmark, Ole Kronborg.

Styrket forsyningssikkerhet

Kapasiteten på den nye luftsgassfabrikken (ASU) gir Lindes kunder i Danmark og landene rundt ”en helt unik sikkerhet”. "Med det nye produksjonsanlegget styrker vi vår allerede unike leveringssikkerhet. Det er avgjørende for våre kunder og deres produksjon at de kan stole på en kontinuerlig gassforsyning”, sier Ole Kronborg

Nye applikasjoner

En del av forklaringen på Lindes voksende omsetning er at selskapet prioriterer utvikling av og forskning på nye brukssområder for gassene: "Sammen  med våre kunder har vi i mange år kontinuerlig utviklet nye måter å bruke luftgasser på, og dette har økt etterspørselen fra spesielt næringsmiddelprodusenter, bioteknikkselskaper og legemiddelindustrien, men også andre industrier drar nytte av nye måter å bruke våre gasser på i sine prosesser, ofte med en effekt som økt kvalitet, produktivitet og lavere kostnader. Mat, medisin og elektronikk Råvaren ved Lindes nye produksjonsanlegg er vanlig luft. Linde renser og kjøler ned luften til cirka minus 200 grader, der blant annet gassene oksygen og nitrogen endres til flytende væske som kan separeres fra hverandre. Bruksmulighetene er uttalige - gassene benyttes for eksempel til legemiddelproduksjon, elektronikkproduksjon, oksygen til pasienter på sykehus, sveising og skjæring i stålindustrien, oksygenering innenfor fiskeoppdrett og rensing av avløpsvann og - som nevnt - frysning og kjøling av mat.

Om Linde

Linde er et globalt ledende industrigass- og ingeniørselskap som hadde et salg på 28 milliarder USD (25 milliarder EURO) i 2019. Vi lever etter vår misjon making our world more productive hver dag ved å tilby løsninger, teknologi og tjenester av høy kvalitet som hjelper våre kunder til bedre resultater, og bidrar til bærekraft og beskyttelse av planeten vår. Selskapet betjener en rekke bransjer som luftfart, kjemisk industri, næringsmiddelindustri, elektronikk, energi, helsevesen, verkstedindustri og stål og metall. Lindes industrigasser benyttes innen en rekke bruksområder, fra livreddende oksygen på sykehus, høyrene spesialgasser i elektronikkproduksjon til hydrogen for rent brensel og mye mer. Linde leverer også topp moderne gassløsninger som bidrar til vekst, effektivitetsforbedringer og utslippsreduksjoner. For mer informasjon om selskapet og dets produkter og tjenester, vennligst besøk www.linde-gas.no eller www.linde.com

AGILOX _OCF crop

Nytt "Intelligent styrt kjøretøy" (IGV): Autonom balansert gaffeltruck styres av svermintelligens

Kan plukke opp paller, sprinkelkasser og lastbeholdere med vekt opp til 1500 kg

Etter “ONE” kommer “OCF”: AGILOX utvider sitt sortiment med intelligent styrte kjøretøy ved å introdusere en ny, autonom balansert gaffeltruck som kan kjøre i alle retninger og fungere med svermintelligens. Slik har AGILOX gått inn på et nytt bruksområde: klassisk intralogistikk i inngående/utgående lagertransport og lagring.

Les mer
Orevas SAR crop

Avfallshåndteringsselskapet SAR Gruppen implementerer Infor EAM med Prevas

Infor EAM inngår som løsning for vedlikeholdsstyring

SAR Gruppen, som håndterer farlig avfall, er i startfasen med implementering av Infor CloudSuite på sine anlegg fra Stavanger i sør til Hammerfest i nord. Infor CloudSuite, med Infor EAM som en viktig bestanddel, er en portefølje av løsninger fra Infor utviklet for skyen som gjør samhandling i organisasjoner enklere.

Les mer
OneRobot eys crop

OnRobot utvider produktegenskaper og gir kunder mulighet til å bruke verktøy med stadig utvidede applikasjoner

Tradisjonelle industriroboter med bare ett formål taper terreng

OnRobot viser sitt engasjement for kontinuerlig og rask produktforbedring med lanseringen av en programvareoppdatering for det populære ‘Eyes’-synssystemet. Oppdateringen er en del av en bred programfokusert strategi for å gi OnRobots kunder løpende forbedringer i produktporteføljen.

Les mer
TESS fjerner vann crop

Fjerner vann og forurensning fra hydraulikkolje

Kan inneholde opp mot 75 prosent vannmetning

TESS tilbyr en bredt sortiment av servicetilbud, som periodisk vedlikehold, sertifisering, reparasjon, validering og sikkerhetstesting. Det siste tilskuddet i serviceporteføljen er fjerning av vann og smuss i hydraulikkolje. TESS benytter en oljeslynge som sentrifugerer ut vann og forurensning fra hydraulikkoljen.

Les mer