SKF smøring crop

Løsninger for vedlikeholdssmøring

Med rett smøring kan man øke oppetid på maskinene og produktiviteten. Feil smøring er årsak til omlag 40 prosent av alle tilfeller av for tidlig lagerhavari.

Rett smøring av lagrene kan hindre at lageret slites ut for tidlig og at maskiner må tas ut av drift for vedlikehold. Rett vedlikeholdssmøring kan også bidra til økt energieffektivitet. SKF har kompetanse om vedlikeholdssmøring og bistår med å finne gode løsninger for å øke maskinparkens oppetid og for å øke produktiviteten.

SKFs løsninger for vedlikeholdssmøring omfatter smørefett til allment bruk, speialsmørefett, et-punkts smørsystemer og store anlegg for smøring av hele fabrikker. Ved å velge SKF nyter du godt av vår kompetanse innen lagringer, tetninger, tilstandskontroll og vår kunnskap on tribologi – (læren om friksjon, slitasje og smøring). 

SKF tilbyr teknisk rådgivning og online tjenester – som hjelper til med å velge rett smørefett, rett fettmengde, smørefrekvens, planlegging av smørerunder og overvåkning. Lenken nedenfor gir tilgang til mer informasjon – tilgjengelig på engelsk eller svensk.

For ytterligere informasjon, se; https://nordic.promo.skf.com/acton/fs/blocks/showLandingPage/a/14804/p/p-0156/t/page/fm/0 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.