Maintech David Mbala crop

MainTech bidrar i standardiseringsarbeid innen vedlikeholds engineering

I det daglige er vi omgitt av standarder, tusenvis av dem. De forteller oss hvordan noe skal lages eller gjøres. MainTech har stor tro på å bidra innen standardiseringsarbeid innenfor våre tjenester og bransjer.

Vi tror dette gir gjensidig læring og erfaring. Vi er derfor svært glade for å få mulighet til å delta i den internasjonale komiteen for maintenance engineering samt den norske speilkomiteen.

David Mbala vil være vår representant inn i standardiseringsarbeidet. David har opparbeidet seg bred erfaring i å bygge vedlikeholdssystem både nasjonalt og internasjonalt. Erfaring fra Kuala Lumpur, Rio de Janeiro og de siste årene i Luanda (Angola) der han har jobbet nettopp med å hjelpe Sonagol med standardisering. Dette vil være med på å gi en positiv effekt inn i standardiseringsarbeidet tror vi.

 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.