MDV 04 2021 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold 04 2021 er distribuert

Industrien ser ut til å komme seg raskere enn helsetilstanden i befolkningen. Flere sektorer fikk liten påvirkning av begrensningene befolkningen fikk i sin hverdag. Fornøyelse, reiselivet og aktivitet med nær kontakt mellom mennesker ble hardt rammet. Industriell virksomhet som leverte til sistnevnte kategorier be selvsagt også hardt rammet.

Nå viser all statistikk og prognoser at pilen peker oppover for de fleste industrielle sektorer. Det er gode nyheter for mange personer. Noen sektorer i næringslivet erfarer det samme som oljevirksomheten har gjort ved tidligere nedbemanninger i den sektoren. Personer som ble sagt opp eller permittert fant seg jobb i andre bransjer. Utryggheten i bransjen man hadde forlatt resulterer i at de aller fleste forblir i jobbende i sin nye bransje. Dette er en svært forståelig reaksjon.

Last ned siste utgave, 04 2021, av Min Drift og Vedlikehold her.

MIDSECTION OF WOMAN WORKING WITH MOBILE PHONE

9 av 10 selskaper som bruker AI til å forbedre KPI-er ser tydelige forbedringer

Et flertall av bedriftsledere ser behovet for å forbedre organisasjonens nøkkelindikatorer (KPIer). Kun en tredjedel har tatt i bruk AI i KPI-arbeidet, men de som gjør det ser raskt forbedringer i hvordan de kan analysere virksomheten og ta bedre beslutninger. Det viser en ny rapport fra MIT Sloan Management Review og Boston Consulting Group (BCG).

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.