MDV 3 19 crop

Min Drift og Vedlikehold nr. 03 2019 er distribuert

Salget av industriroboter øker. I 2016 ble det levert 166 industriroboter i Norge, en økning på 54 prosent mot året før. Med innmarsj av digital teknologi i bedriftene må automatiseringsgraden øke. Robotisering er et helt sentralt element i denne utviklingen.

På grunn av høye norske personellkostnader må vi utnytte de teknologiske muligheter som finnes. Norsk arbeidskraft har den kompetansen som skal til for effektiv utnyttelse av avanserte produksjonsløsninger.

Men det er dessverre et faktum at som nasjon ligger Norge langt etter i robotutviklingen med sin lave robottetthet. Ifølge IFR World Robotics er Norge rangert i verden som land nummer 43 i antall industriroboter som er i operativ drift, med totalt 1200 stykker. Nabolandet vårt Sverige fikk i 2016 levert rundt 1600 industriroboter. Denne årlige investeringen er hele 25 prosent mer en hele den norske robot installasjonen. Noe må gjøres skal vi henge med i utviklingen.

Last ned siste utgave av Min Drift og Vedlikehold her

Jan Eirik Schiøtz

Oppdag Industri 4.0 med intelligente Drives

I dag er frekvensomformere mer enn bare kraftprosessorer. Frekvensomformere kan fungere som sensorer og datainnsamling, som behandler, lagrer og analyserer data, og er derfor viktige elementer i moderne automasjonssystemer.

Les mer
The Engineer

Nå kan du få komplett guid til tankmåling

Dokumentet viser hvordan du får nøyaktige nivå-, temperatur- og trykkmålinger for tank-kontroll, væskebevegelse og forebygging av overfylling, for å sikre effektiv drift. Denne guiden som er skrevet av bransjeledende eksperter, inneholder alt du trenger å vite om tankmåleprodukter, applikasjoner og industristandarder.

Les mer
industry-4-0-feature-crop

Hvordan føre virksomheten inn i den fjerde industrielle revolusjonen

Å oppnå noe stort eller komplekst tar tid. Ta for eksempel det å produsere en bil. 30 000 deler skal settes sammen, noe som kan kreve over 17 timer monteringsarbeid. Komponentene monteres etter en nøye planlagt plan. På samme måte bør implementering av Industry 4.0-teknologier også tas litt etter litt, og gradvis legge til lag for å bygge et vellykket og robust system.

Les mer
SOLIDWORKS-2021-FutureOf3DPrinting crop

Fremtidens 3D-utskrift – design for additiv tilvirkning

Etter hvert som additiv tilvirkning har utviklet seg, og nye materialer har blitt tilgjengelige, er det nå stadig flere bedrifter som tar i bruk 3D-utskrift. Bransjen genererte 12 milliarder dollar i omsetning i 2020, og er forventet å nå 78 milliarder dollar innen 2028. Teknologien er kommet for å bli.

Les mer