NORD-PRO-SK-500P crop

Gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking

NORDAC PRO SK 500P – nyeste generasjon frekvensomformere til koblingsskap

Optimal ytelse i koblingsskapet: Frekvensomformerne i NORDAC PRO SK 500P-serien fra NORD DRIVESYSTEMS er utstyrt med et integrert Ethernet-grensesnitt med flere protokoller, et grensesnitt for flere ulike pulsgivere for flerakseldrift samt et USB-grensesnitt for spenningsfri parameterisering – perfekt til alle applikasjoner.

De nye frekvensomformerne til koblingsskap dekker nominelle motoreffekter fra 0,25 til 5,5 kW og har optimal konnektivitet, funksjonalitet og allsidighet. Ulike enhetsversjoner kan tilordnes optimalt til ulike forskjellige applikasjonskrav. Moduler for «plug-in»-kontroll, sikkerhet og alternativer gir god fleksibilitet, og det kompakte formatet (på størrelse med en bok) fører til at omformerne tar liten plass i koblingsskapet.

Integrert Ethernet-grensesnitt med flere protokoller
NORDAC PRO SK 500P er den nye generasjonen med frekvensomformere til montering i koblingsskap. Serien er utstyrt med et integrert Ethernet-universalgrensesnitt som muliggjør bruk av de største sanntidsstandardene via ett og samme grensesnitt. Du kan enkelt bruke parametere til å angi protokollen du trenger, enten det gjelder Profinet, EtherNet / IP, Powerlink eller EtherCAT.

Spenningsfri parameterisering via USB-port
Fremtidssikkerheten til den modulbaserte serien demonstreres av den moderne konnektiviteten, for eksempel bruken av SD-minnekortet som et lagringsmedium for parametere samt et USB-grensesnitt som muliggjør «in the box»-parameterisering av omformeren når strømtilførselen er slått av. Den har også et CANopen-grensesnitt, fem eller seks digitale og to analoge innganger, to digitale og én analog utgang, to potensialfrie flerfunksjonsreleer, et HTL/TTL pulsgivergrensesnitt samt et universelt pulsgivergrensesnitt som muliggjør tilkobling av SIN/COS-, BiSS SSI-, Hiperface- og EnDat-pulsgivere.

Grensesnitt for flere ulike pulsgivere for flerakseldrift
NORDAC PRO SK 500P kan lese ut opptil fire pulsgiversystemer samtidig, og den kan derfor styre flere motorer i posisjoneringsmodus. I kombinasjon med funksjoner som integrert PLC for motorrelatert bevegelse og logikkontroll, en 200 % overbelastningsreserve for perfekt dreiemoment og hastighet samt sensorløs strøm / vektorkontroll for asynkron- og synkronmotorer (både med og uten tilbakeføring), er dette en ekte allrounder. Den integrerte bremsechopperen for 4-kvadrantdrift er en del av den grunnleggende utstyrspakken for hele serien, i tillegg til motorbremsstyring, som er viktig for blant annet løfteutstyr. NORD leverer omformerne med integrert STO og SS1.

Klar for Industry 4.0!
Den integrerte PLC-en behandler dataene fra sensorer og aktuatorer, og kan selvstendig starte kontrollsekvenser samt kommunisere driv- og applikasjonsdata til et kontrollsenter, nettverkstilkoblede komponenter eller en skylagring. Dette gir muligheten til kontinuerlig tilstandsovervåking, og danner derfor grunnlaget for konsepter for prediktivt vedlikehold samt optimal dimensjonering av anlegget.

Intelligente, kommuniserende og enkle å koble til: Med NORDAC PRO SK 500P omfatter utvalget til NORD DRIVESYSTEMS fremtidssikre og brukervennlige frekvensomformere for montering i koblingsskap. Det generelle konseptet er fornyet, slik at omformerserien har fått en ny, fremtidssikker plattform som gir lovnader om mange års kraft og ytelse fra NORD. Den nye serien er selvfølgelig nedoverkompatibel med den nåværende SK 500E-serien.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer