Roan vindpark 13. Mai 2019.Haraheia & noe Einarsdalen.Foto: Ole Martin Wold

Vindpark har også bidratt til rassikring av veier i kommunen

Norges største vindpark ble åpnet i går

I går åpnet Roan vindpark på Fosen i Trøndelag. 71 turbiner er reist, 70 kilometer vei bygget og hundrevis av lokale årsverk utført siden byggestarten i 2016. Den offisielle åpningen markeres i vindparken med konsert, fest og sykkelløp for naboer, eiere og samarbeidspartnere.

Etableringen av Roan vindpark har også bidratt til rassikring av veier i kommunen, ni faste arbeidsplasser og hele 20 prosent økning i årlige kommunale inntekter for Roan kommune.

Gledes over arbeidsplasser

- Vi gleder oss over at Roan vindpark nå er i full drift og over arbeidsplassene og aktiviteten dette gir i kommunen. Fosen Vind blir også den største eksportbedriften i kommunen, sier ordfører Einar Eian i Roan kommune.

Roan vindpark består av 71 vindturbiner med en tårnhøyde på 87 meter og en vingelengde på 57 meter. Vindparken, som er Norges desidert største, har en installert effekt på 255,6 MW og vil årlig produsere 900 GWh som primært vil forsyne Trøndelag. Når Roan og Åfjord blir én kommune neste år, vil seks av turbinene på Roan alene dekke hele kraftbehovet i den nye storkommunen.

Det er Fosen-bedriften Johs J. Syltern AS som har stått for byggingen av all infrastruktur, deriblant 70 km vei i og utenfor vindparken. Som en del av turbinleveransen vil Vestas være ansvarlig for driften de to første årene, men med innleid, lokalt driftspersonell fra Statkraft. Fra 2021 overtar TrønderEnergi driftsansvaret for vindparken.

Først av seks vindparker

Roan vindpark er den første av de seks vindparkene i Fosen-utbyggingen. Den omfatter også vindparkene Harbaksfjellet, Storheia og Kvenndalsfjellet på nordsiden av Trondheimsfjorden (ca 780 MW), samt vindparkene Geitfjellet og Hitra 2 sør for Trondheimsfjorden (ca 275 MW). Monteringen av turbinene og ferdigstillingen av vindparkene på Storheia og Hitra 2 gjøres i år. De tre siste vindparkene; Geitfjellet, Harbaksfjellet og Kvenndalsfjellet står for tur i 2020.

Når Fosen-utbyggingen er komplett vil det være Europas største vindkraftanlegg på land, med en samlet installert effekt på 1057 MW. Fosen Vind eies av Statkraft (52,1 %), Nordic Wind Power (40 %) og TrønderEnergi (7,9 %).

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.