Fuchs rense crop

Kombinerer ekstremt effektiv rengjøring med utmerket oksidasjonsstabilitet

Ny supereffektiv rengjøring for hydraulikk- og sirkulasjonssystemer

Kanskje har du, i likhet med mange andre, dårlige erfaringer med at belegg eller andre oljerester har forårsaket store problemer i sirkulasjons- og hydraulikksystemer. FUCHS lanserer nå en ny, svært effektiv og enkel løsning på problemet: RENOLIN CLEAN.

RENOLIN CLEAN er en rengjøringsvæske med høy ytelse, som kombinerer ekstremt effektiv rengjøring med utmerket oksidasjonsstabilitet. Den løser opp selv vanskelig innvendig belegg i smøre- og hydraulikksystemer, slik at forurensningene transporteres til filter som kan byttes. Dette er perfekt for deg som ønsker å sikre drift og produksjon ved å minimere risikoen for tette ventiler og lignende. Uansett om det handler om tynt belegg, kraftig varnish eller andre oljerester. Eller om det bare er tid for et fullstendig oljeskift i systemet.

En enkel investering som kan gjøre en stor forskjell
RENOLIN CLEAN er en relativt liten investering som kan gjøre stor forskjell og ha langsiktig effekt på maskinenes funksjon og levetid.

– Vi har nå testet denne rengjøringsvæsken en stund, og hittil har jeg bare sett store fordeler, sier applikasjonsingeniør Johnny Strömberg. Den har vist seg å være en svært effektiv problemløser for kundene mine.

En av Johnnys kunder er en papirfabrikk som leverer til det globale markedet. Fabrikken har to papirmaskiner, og det var problemer med den ene etter en stans. Belegg i systemet førte til tette ventiler, noe som forårsaket driftsforstyrrelser. I tillegg medførte kraftig belegg på strømningsmålerne at det ikke var mulig å se om lagrene fikk den smøringen de trengte.

– Vi blandet inn RENOLIN CLEAN i systemet og lot det jobbe i to måneder. Deretter byttet vi olje. Forskjellen var enorm! Etter to år kan vi fremdeles ikke påvise nye belegg. Derfor planlegger vi nå å gjøre det samme med den andre papirmaskinen også.

Gjør det enkelt – snakk med oss
Hvis du vil rengjøre eller bytte olje i systemene ved hjelp av RENOLIN CLEAN, bør du først ta kontakt med oss i FUCHS slik at en av teknikerne våre kan se på forutsetningene sammen med dere: Hva slags system er det snakk om? Hvor stort er systemet? Hvor stort er behovet for rengjøring? Og hvilken type olje sirkulerer i systemet?

Ingen fiksfakserier, altså, men spørsmål som må besvares for å avgjøre hvor mye RENOLIN CLEAN vi bør bruke og hvor lenge rengjøringsvæsken skal være i systemet. Derfor er det viktig med riktig kompetanse ved vurderingen.

– Det gjør det på den andre siden enkelt for kundene våre, som bare behøver å kontakte kundeservice, sier Johnny Strömberg. Da kommer det en tekniker og gjennomfører rengjøringsprosjektet sammen med kunden. Og vi er med hele veien og passer på at alt blir riktig.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer