Emerson vib crop

Rikholdige informasjonen om tilstanden på det roterende utstyret er nyttig

Nye trådløse vibrasjonssensor gjør tilstandsovervåkning enklere

Basert på mer enn ti års erfaring med design av trådløse instrumenter inkludert vibrasjonstransmittere og wirelessHART gatewayer for montering i felt, er den nye sensoren AMS Wireless Vibration Monitorfra emerson Automation System en av de mest avanserte løsninger på markedet.  

Den leverer fullt sett med vibrasjonsdata over et selvorganiserende maskenettverk (mesh).  Den rikholdige informasjonen om tilstanden på det roterende utstyret er nyttig både for drifts- og vedlikeholds personell.  

Målinger av total vibrasjon, PeakVue™ vibrasjonsstøt, temperatur og mange andre verdier kan lett overføres til kontrollsystem eller fabrikkens historikkprogram via wirelessHART gatewayer, basert på OPC eller modbus.   Brukere vil fint kunne motta 13 stykk variabler hver time og 4 stykk frekvensbølgeformer (waveform) i høy oppløsning hver dag. 

Last ned hel artikkelen her.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål.