OneRobot eys crop

Tradisjonelle industriroboter med bare ett formål taper terreng

OnRobot utvider produktegenskaper og gir kunder mulighet til å bruke verktøy med stadig utvidede applikasjoner

OnRobot viser sitt engasjement for kontinuerlig og rask produktforbedring med lanseringen av en programvareoppdatering for det populære ‘Eyes’-synssystemet. Oppdateringen er en del av en bred programfokusert strategi for å gi OnRobots kunder løpende forbedringer i produktporteføljen.

Tradisjonelle industriroboter med bare ett formål taper terreng til rimelige, brukervennlige roboter og enheter som fleksibelt kan omplasseres til et bredt spekter av applikasjoner. Dette gir produsentene en enda større økning i produktiviteten for deres investeringer i automatisering. OnRobot utvider sin satsing på løpende styrkning av kunder med lanseringen av en programvareoppdatering for sitt populære, 2.5D kamerabaserteEyes synssystem.

“Tradisjonelle tilganger til industriell automatisering har produktet i fokus, noe som resulterer i kostbare, overkompliserte løsninger på enkle automatiseringsproblemer”, sier Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i OnRobot. “OnRobot har en mer praktisk, applikasjonsfokusert tilgang. Dette innebærer at vi kan tilby kundene våre brukervennlige verktøy skreddersydd til spesifikke applikasjonsbehov. Men det innebærer også styrkning av kunder gjennom oppdateringer av eksisterende produkter som muliggjør distribusjon i nye applikasjonsdomener.”

De nye funksjonene som gjør at Eyes kan brukes i kvalitetskontroller og i mobile oppsett, er blant annet enkeltinspeksjon for flere gjenstander, farge- og blobdeteksjon og automatiske landemerke-kalibreringsverktøy som er utformet for å hurtiggjøre syklustiden for mobile robotoppsett.

“OnRobot er stolte av å ha meningsfulle samtaler med kunder og ha fleksibilitet til å reagere raskt på disse samtalene gjennom nye utgivelser og produktoppdateringer”, sier Iversen. “Våre kunder har fortalt oss at de elsker Eyes' brukervennlighet, men at de ønsker seg nye funksjoner som er tilpasset vanlige kvalitetsinspeksjonsoppgaver. Dagens Eyes-oppdatering leverer denne funksjonen.”

Nye visuelle inspeksjonsfunksjoner for redusert syklustid og rask ROI

Eyes' nye inspeksjonsfunksjoner gjør at systemet enkelt kan sortere, kontrollere, eller plukke og plassere ustrukturerte enheter ved å bruke farge- og konturkontroll – en evne som forbigår de fleste konkurrerende synssystemer. Denne deteksjonsmetoden krever ingen undervisning i arbeidsstykke og finner elementer basert på informasjon operatøren har gitt om farge og størrelse. Eyes' inspeksjonsfunksjoner kan brukes til å inspisere deler som er fjernet fra CNC-maskiner, eller til å sjekke IMM-deler for overdrevent eller utilstrekkelig materiale etter at en del har blitt skapt. Verktøyene støtter også manuelle kontroller – operatører kan sette opp et kamera og inspeksjonsprogram, plassere en enhet som skal kontrolleres manuelt, og gjennomføre inspeksjon. Her trengs det ingen robot.

Oppdateringen tilbyr også brukere enkeltinspeksjon for flere objekter, slik at systemet kan plukke alle arbeidsstykker med bare et bilde. Dette reduserer kompleksiteten for brukere og forbedrer syklustider. Oppdateringen omfatter verktøy som lar brukere anmode om bestemte arbeidsstykketyper og spesifisere parametre for klarering av griper.

Tilføye Eyes til mobile roboter

En ny landemerkefunksjon har blitt lagt til Eyes' sterke verktøykasse, noe som gjør det mulig med enkel distribusjon av Eyes på mobile roboter og oppsett med vogner, brett og paller. Landemerkefunksjonen gjør det enkelt å programmere mobile roboter til å flytte fra stasjon til stasjon ved hjelp av sluttbrukerdefinerte landemerker som guide. Landemerker kan også brukes til å igangsette bestemte robotoperasjoner, for eksempel er det lett å bytte til plukk og plasser-rutiner når Eyes detekterer ankomsten av en mobil vogn i arbeidsområdet lastet med deler som skal plukkes.

“Flere og flere produsenter ønsker å distribuere robotarmer på mobile plattformer for ulike fabrikk- og lagerapplikasjoner. Dagens oppdatering gir kundene våre muligheten til å plassere ‘Eyes’ på mobile roboter uten å måtte ofre brukervennligheten som gjør produktene våre til et spennende alternativ for produsenter i alle størrelser“, sier Iversen. 

Om OnRobot

OnRobots produktspekter består av et stort utvalg av verktøy for samarbeidende applikasjoner, herunder elektriske gripere, kraft-/momentsensorer, en vakuumgriper, den prisbelønte Gecko-gripeteknologien og verktøybyttere. Denne nye kombinasjonen av utstyr fra OnRobot gjør det raskere og enklere å automatisere oppgaver som emballering, kvalitetskontroll, materialhåndtering, maskinpass, montering og overflatebehandling. OnRobot har hovedkontor i Odense i Danmark og har også kontorer i Dallas, Soest (Tyskland), Barcelona, Warszawa, Shanghai, Tokyo, Seoul, Singapore og Budapest. 

Du finner mer informasjon på www.onrobot.com

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.