Parker trykksensor crop

Utformet for å oppfylle kjemiske og fysiske kravene i hele hydrogenlivssyklus

Parker Hannifin introduserer ny SensoControl-trykksensor for hydrogenbruksområder

Parker Hannifin, verdensledende innen bevegelses- og styringsteknologier, kunngjør lanseringen av den nye SensoControl® SCP04-trykksensoren for hydrogenbruksområder. Med denne nyeste utviklingen følger Parker sin strategi for å utvikle produkter for nye markeder og fremtidige bruksområder.

Hydrogen brukes mer og mer i all slags transportutstyr, fra lastebiler til busser til tog og til sjøs. For å muliggjøre produksjon, transport, påfylling og lagring av hydrogen er det nødvendig med nye produkter og løsninger. Trykksensoren SCP04 fra Parker er utformet for å oppfylle de kjemiske og fysiske kravene i hele hydrogenlivssyklusen. Her er sensoren spesielt fleksibel på grunn av ulike gjenger for å matche et bredt utvalg av systemkoblinger.

SCP04 har høytrykksmotstand og oppdager trykk fra 4 bar opptil 1000 bar som en digitalt kalibrert piezoresistiv målecelle. Spesialtilkoblingen tåler lave temperaturer, støt og vibrasjoner, noe som gjør den spesielt robust for de mest krevende miljøene.

En monolittisk design fjerner behovet for innvendige tetninger og eliminerer lekkasjer på grunn av materialtretthet. SCP04 har ingen trykkoverføringsvæske og ingen store, trykksatte områder. Den er også vakuumtett og elastomerfri. Prosesstilkoblingene er utformet for å være pakningsfrie for å oppfylle kravene til hydrogenbruksområder.

SCP04s robuste konstruksjon i 316L rustfritt stål og lave permeabilitet resulterer i bred mediemotstand og forhindrer sprøhet av metallet pga. ionisert hydrogen. I tillegg gir sensoren høy tilkobling gjennom høy kompatibilitet med ulike tilgjengelige koblinger og kan konfigureres med ulike utgangssignaler.

For mer informasjon kan du gå til: https://ph.parker.com/gb/en/pressure-transmitter-scp04

Eviation_Alice_DHL_Rendering crop

Helelektriske Alice skaper luftfartshistorie

12 e-fraktfly skal elektrifisere DHL Express sitt globale luftfartsnettverk. Det første fullelektriske flyet «Alice» fra Eviation Aircraft fullførte i går sin jomfrutur ved Moses Lake i Washington, USA. Alice lettet kl. 16.10 CEST fra Grant County International Airport (MWH), fløy i totalt 8 minutter og nådde en høyde på 3.500 fot.

Les mer
MDV 04 2022 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold 04 2022 er distribuert

I forrige uke diskuterte Stortinget ordning for støtte til industribedrifter som har store utgifter til elektrisk kraft. Regjeringen hadde nok gjort et godt politisk håndverk ved at både LO og NHO støtter forslaget. Men det er kompliserte forhold som må tas i betraktning. En god del bedrifter har langsiktige kontrakter, som er inngått før kraftprisene skjøt i været. Hvorledes disse bedriftene vil kjenne de økte prisene er avhengig av når kontrakten utløper.

Les mer
SKF Bearins_assist_app1 CROP

Hvordan velge lager

Valg av lager utføres for det meste av maskinbyggere og produsenter av maskiner. De sitter på god kunnskap og rådfører seg med produsenter av lager ved behov. Den bredeste kompetansen og erfaring er det lagerprodusentene som besitter. De og deres partnere har ofte god kontakt med sluttbrukerne og samler ved det erfaring fra et bredt bruksfelt.

Les mer
KUKA iiQoT crop

En enkel og prisgunstig vei inn i industri 4.0

Fra skyen får brukerne informasjon om hvordan robotene arbeider

– iiQoT gir et teknologisk løft til små og mellomstore selskaper. KUKAs plattform iiQoT gir mindre virksomheter med en viss grad av automasjon samme muligheter som store industrikonsern. Via skyen får de full kontroll på hvor godt robotene arbeider, når de trenger service, om det oppstår flaskehalser i produksjonen og så videre. 

Les mer