Equinor_Hywind Tampen floating wind farm crop

Vi har solid kompetanse og erfaring fra tidligere leveranser

Scana Offshore vant prestisjekontrakt til havvindanlegg

Kværner ASA har tildelt Incus-eide Scana Offshore AS kontrakt på levering av forankringsutstyr til Hywind Tampen, Equinors nye havvindanlegg. Kontrakten er Scana Offshores første utstyrskontrakt i markedet for flytende vindkraft.

Leveransen fra Scana Offshore består av 33 såkalte skrogbraketter (hull brackets), som benyttes til å feste forankringsliner til skrogene på de totalt 11 havvindmøllene som utgjør Hywind Tampen. Selskapet skal også levere ROV-verktøy for eventuell utskiftning av forankringslinene. 

– Kontrakten er en tydelig bekreftelse på våre ingeniørers kompetanse, mener Torkjell Lisland, daglig leder i Scana Offshore. Han sier selskapet de siste fire årene justert strategien inn mot det grønne skiftet. Fra å være en ren leverandør av utstyr til olje- og gassindustrien, fokuserer selskapet nå i større grad på fiskeoppdrett og flytende vindkraft. Leveransen til havvindanlegget Hywind Tampen er den første store forankringskontrakten Scana Offshore sikrer seg i dette markedssegmentet.

– Vi har solid kompetanse og erfaring fra tidligere leveranser til olje-, gass- og havbruksindustriene. Nå ser vi fram til å levere forankringsutstyr også til flytende vindkraft – et marked med stort potensial. For å komme inn i havvind og havbruk, har vi utviklet ny og kostnadsreduserende teknologi. Hywind Tampen-kontrakten representerer et gjennombrudd for denne teknologien, og gir oss en klar tilbakemelding om at Scana Offshores fokus på kontinuerlig produktutvikling er rette veien å gå, sier Lisland.

– Dette er et marked vi har jobbet hardt med å komme inn oss inn i, og kontrakten med en verdensleder som Kværner utgjør både en viktig milepæl og en flott fjær i hatten for vår satsing på forankring til flytende havvind. Gjennombruddet gir oss enda et segment å vokse i, og vi ser havvind som et av de mest spennende områdene for videre vekst de neste årene. Vi er nå aktive i flere segment, noe som gir oss en god spredning i flere bransjer. Vi har våget å satse, og høster nå frukter av dette, konstaterer konserndirektør Styrk Bekkenes i Incus Investor ASA.

For Scana Offshore starter Hywind Tampen-prosjektet umiddelbart, og forankringsutstyret skal leveres til Kværner i løpet av våren 2021.  

Fakta om Hywind Tampen prosjektet
Hywind Tampen er verdens første fornybare kraftkilde for olje- og gassvirksomhet til havs. Det flytende vindkraftprosjektet får en kapasitet på 88 MW, som etter planen skal forsyne feltvirksomheten på Snorre og Gullfaks i Nordsjøen med elektrisk kraft. Dette vil bli den første flytende vindparken i verden som leverer strøm til olje- og gassplattformer til havs.

Fakta Scana Offshore AS og Incus Investor ASA
Scana Offshore AS leverer innovative systemløsninger innen forankring til olje & gass, fiskeoppdrett og flytende vindkraft. Selskapet har hovedkontor i Vestby i Norge. Scana Offshore er heleid av Incus Investor ASA som er notert på Oslo Børs OSEBX.

Les mer om Scana Offshore og Incus Investor på www.scanaoffshore.no og  www.incusinvestor.com

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

Marthe Thu

Zooca og Skretting går sammen om å utvikle en banebrytende fôr-løsning i startfôr-segmentet

Zooca® (Calanus AS), en pioner innenfor produksjon av bærekraftige marine ingredienser, og Skretting, en global innovasjonsdrevet leverandør av fôr til akvakulturnæringen, kunngjør et spennende partnerskap rettet mot utviklingen av et nyskapende og bærekraftig start-fôr. Målet er å dra nytte av Zoocas ekspertise innen høsting og prosessering av Calanus finmarchicus, bedre kjent som raudåte, en liten marin hoppekreps rik på essensielle næringsstoffer.

SIVA Skjervøy crop

Siva sentral i regjeringens grønne industriløft 2.0

Regjeringen satser også tydelig på manufacturing-industrien i Norge

Regjeringen presenterte i dag Veikart 2.0 for Grønt industriløft og foreslår 1 milliard kroner i økt investeringskapital til Siva. Pengene vil stimulere til grønn industrivekst i Norge.