Sky crop

Det er ikke nok med ett sikkerhetslag når man tar i bruk skytjenester

Skyløsningene til Microsoft og Google angripes som aldri før

Antall trusler via e-post har økt kraftig på ett år og det er spesielt skyløsninger som Office 365, OneDrive, Gmail og Google Drive som blir angrepet. Det kommer frem i en fersk rapport fra IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro.

Dagligdagse arbeidsoppgaver som e-post, tekstbehandling, regneark, presentasjonsverktøy og datalagring blir i økende grad flyttet over til skyen. Til blant annet Microsoft og Google sine skytjenester. Det har hackerne blitt oppmerksomme på.

Blokkert over 47 milliarder trusler via e-post
I løpet av det siste året har Trend Micro blokkert over 47 milliarder trusler via e-post. Det tilsvarer en økning på hele 14 prosent. I et selskap med 10.000 Office 365-brukere, slapp nesten 85.000 kritiske trusler gjennom via e-post.

Og det på kun ett år. Det fremkommer i en fersk analyse av alle e-posttruslene IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro registrerte i 2019.

Millioner av høyrisikotrusler blir ikke stoppet
Av de i overkant av 47 milliarder truslene som Trend Micro blokkerte, var 12,7 millioner såkalte høyrisikotrusler som slapp gjennom sikkerhetsfiltrene til de populære skytjenestene fra Microsoft og Google.

Skytjenester som Office 365, OneDrive for Business, SharePoint Online, Gmail og Google Drive. De ondsinnede e-postene ble avslørt og blokkert av Trend Micro sine sikkerhetsløsninger for skytjenester.

Av de 12,7 millioner truslene, var 11,3 millioner phishing-e-poster, 965.000 inneholdt skadelig programvare og 385.700 var direktørsvindel.

- Tallene viser klart og tydelig at det ikke er nok med ett sikkerhetslag når man tar i bruk skytjenester. Flere lag må på plass, slik at hvis trusler kommer seg igjennom det første laget, bør de kunne fanges opp av det neste, forklarer kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge, Karianne Myrvold

Nesten 300 prosent økning i direktørsvindel på ett år
Ifølge amerikanske myndigheter, kostet direktørsvindel amerikanske selskaper over 11 milliarder kroner bare i 2019. Det utgjorde halvparten av det økonomiske tapet knyttet til cyberkriminalitet.

Kunstig intelligens avslører svindel
I 2019 registrerte Trend Micro nesten 400.000 forsøk på direktørsvindel over hele verden. Det tilsvarer en økning på hele 271 prosent fra året før. Analyser fra Trend Micro kan også avsløre at bruk av kunstig intelligens og maskinlæring avslørte 21 prosent av direktørsvindelene. I 2018 var andelen på kun 7 prosent.

Norge i verdenstoppen for direktørsvindel
Norge har i flere år ligget i verdenstoppen når det kommer til direktørsvindel. Globalt havnet Norge på 15. plass i 2019 og det er lite som tyder på at denne formen for svindel vil avta med det første.

Sannsynligheten er derimot stor for at denne formen for svindel vil øke i takt med koronakrisen. Vi har allerede sett eksempler her til lands, hvor koronaviruset har blitt brukt til direktørsvindel.

Les hele rapporten fra Trend Micro her.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.