Kaeser 100 crop

Produksjonsprosessen avgjør hvilken kvalitet det skal være på luften

Sprek 100 åring

KAESER konsernet feirer i år 100 årsjubileum. Det gjør selskapet med å følge opp digitaliseringstrenden og konseptet Industry 4.0. I Norge ble jubileet markert i lokalene i Vestby i slutten av juni.

Trykkluft er ikke bare trykkluft. Produksjonsprosessen avgjør hvilken kvalitet det skal være på luften. Kravene i farmasøytisk og næringsmiddelindustri skiller seg sterkt fra behovene i mekanisk industri. Videre må det tas hensyn til energiforbruket og vedlikeholdsvennlighet.

Suksessen med trykkluftsystemer som sømløse integrerte deler av «Integrated Industry»-konsepter avhenger av kompressor og komponent egenskapene. For å knytte trykkluftforsyningen sømløst til den integrerte industrien satser KAESER KOMPRESSOREN på en forening av maskiner ved hjelp av SIGMA NETWORK og den universelle maskinstyringen SIGMA AIR MANAGER 4.0, som styrer hele trykkluftstasjonen optimalt. Den er hjernen i en trykkluftstasjon og har nøkkelteknologien for bruk av fremtidige tjenester innenfor Industri 4.0. Dette styringssystemet bruker den adaptive 3Dadvanced -regulering for å gjøre trykkluftproduksjonen og -behandlingen enda smartere, sikrere og mer effektiv. 3-Dadvanced -reguleringen analyserer kontinuerlig samtlige driftsdata, simulerer alternative handlinger og beregner den optimale kompressorkombinasjonen. Resultatet er: Energieffektivitet i en utstrekning vi aldri har opplevd tidligere.

Er målet høy driftsregularitet, må alle ledd i produksjonskjeden tilfredsstille minimumskrav. Det gjelder også trykkluft

Schneider AR crop

Nytt AR-verktøy for sanntidsdiagnostikk og fjernvedlikehold av maskiner

Redusert nedetid og raskere drift og vedlikehold

Schneider Electric lanserer EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor, et AR-verktøy for utvidet forståelse av virkeligheten i industrielle applikasjoner. EcoStruxure™ Augmented Operator Advisor kombinerer bakgrunnsinformasjon og lokal dynamisk informasjon for mobile brukere, som opplever en sammensmelting av det fysiske, virkelige miljøet med virtuelle objekter.

Les mer
Equinor_ASAEquinor-2018-10-09-johan-sverdrup crop

Billig å bygge - enorme inntekter

Vil stå for rundt en tredjedel av all oljeproduksjon i Norge

5. oktober startet Equinor og Johan Sverdrup-partnerne Lundin Norway, Petoro, Aker BP og Total produksjonen fra gigantfeltet i Nordsjøen.

Les mer
Robot griper 1 crop

Norge henger fortsatt langt etter verden når det gjelder robotikk

Norge henger fortsatt langt etter verden

Med en vekst på 23 prosent i årlige installeringer av samarbeidende roboter (collaborative robots = «cobots») fra 2017 til 2018 viser den nye World Robotics Report, utgitt av International Federation of Robotics, en enorm etterspørsel etter gripeverktøy (EoAT). I 2018 ble nesten 14000 nye cobot-armer installert. Hvis denne økningen fortsetter, vil dette tallet doble seg på omtrent tre år, som vil bli en enestående markedsmulighet OnRobot står klar til å gripe.

Les mer
Wurth Høytrykkspylere crop

Høytrykkspylere til krevende oppgaver

Gir opptil tre ganger så lang levetid

Würth leverer en bred portefølje profesjonelle høytrykkspylere som er tilpasset krevende bruk hos alt fra vaktmestere til anleggsbransje og industri, bilvaskeanlegg/bilverksteder, landbruksverksteder, bygg og anlegg, gårdeiere, entreprenører, gårdbrukere samt generell drift og vedlikehold.

 

Les mer