Kaeser 100 crop

Produksjonsprosessen avgjør hvilken kvalitet det skal være på luften

Sprek 100 åring

KAESER konsernet feirer i år 100 årsjubileum. Det gjør selskapet med å følge opp digitaliseringstrenden og konseptet Industry 4.0. I Norge ble jubileet markert i lokalene i Vestby i slutten av juni.

Trykkluft er ikke bare trykkluft. Produksjonsprosessen avgjør hvilken kvalitet det skal være på luften. Kravene i farmasøytisk og næringsmiddelindustri skiller seg sterkt fra behovene i mekanisk industri. Videre må det tas hensyn til energiforbruket og vedlikeholdsvennlighet.

Suksessen med trykkluftsystemer som sømløse integrerte deler av «Integrated Industry»-konsepter avhenger av kompressor og komponent egenskapene. For å knytte trykkluftforsyningen sømløst til den integrerte industrien satser KAESER KOMPRESSOREN på en forening av maskiner ved hjelp av SIGMA NETWORK og den universelle maskinstyringen SIGMA AIR MANAGER 4.0, som styrer hele trykkluftstasjonen optimalt. Den er hjernen i en trykkluftstasjon og har nøkkelteknologien for bruk av fremtidige tjenester innenfor Industri 4.0. Dette styringssystemet bruker den adaptive 3Dadvanced -regulering for å gjøre trykkluftproduksjonen og -behandlingen enda smartere, sikrere og mer effektiv. 3-Dadvanced -reguleringen analyserer kontinuerlig samtlige driftsdata, simulerer alternative handlinger og beregner den optimale kompressorkombinasjonen. Resultatet er: Energieffektivitet i en utstrekning vi aldri har opplevd tidligere.

Er målet høy driftsregularitet, må alle ledd i produksjonskjeden tilfredsstille minimumskrav. Det gjelder også trykkluft

Kleven Kjetil_Bollestad_foto_privat (1) crop

Kjetil Bollestad ny administrerande direktør på Kleven Verft

«Nye Kleven», som skal ta verftet vidare inn i framtida.

Kjetil Bollestad er tilsett som administrerande direktør på Kleven Verft, og tek dermed over etter Olav Nakken. Bollestad blei henta inn av Nakken som produksjonsdirektør på Kleven i desember i fjor.

Les mer
Orkla plast crop

En av Norges største bedrifter tar Plastløftet

Konserndirektør Håkon Mageli har undertegnet Plastløftet til Grønt Punkt Norge

De satser tungt på emballasjeforskning og har som mål at halvparten av plastemballasjen skal lages av resirkulerte eller fornybare materialer. Orkla er en av de første norske bedriftene som signerer Plastløftet.

Les mer
904048758

- Riktig vedlikehold er et stort konkurransefortrinn

Gode, effektive vedlikeholdsløsninger kan si mye om hvordan hele selskapet drives. Rolf Jenssen hos Emerson forteller at «studier har vist at de 25 prosent beste i en bransje typisk har halvparten så store vedlikeholdskostnader og fire prosent bedre tilgjengelighet enn de  øvrige selskapene.

Les mer
MDV 3 19 crop

Min Drift og Vedlikehold nr. 03 2019 er distribuert

Salget av industriroboter øker. I 2016 ble det levert 166 industriroboter i Norge, en økning på 54 prosent mot året før. Med innmarsj av digital teknologi i bedriftene må automatiseringsgraden øke. Robotisering er et helt sentralt element i denne utviklingen.

Les mer