veo_egersund_crop

Gjelder blant annet forebyggende vedlikehold og periodisk testing

VEOs vedlikeholdskompetanse har kommet til Norge

VEOs Expert Services har underskrevet en 7-årig vedlikeholdsavtale for elektro- og automasjonsutstyret på transformatorstasjonen i Egersund vindpark (112 MW) i Sør-Norge. Den skreddersydde avtalen dekker både kritiske og ikke-kritiske vedlikeholdstjenester.

Det gjelder blant annet forebyggende vedlikehold og periodisk testing av alt elektro- og automasjonsutstyr. Med denne avtalen har VEO nå offisielt utvidet sin Expert Services-virksomhet til det norske markedet.

Norge på listen

VEO har levert sin vedlikeholdsekspertise i snart 15 år og tatt hånd om mange langsiktige vedlikeholdskunder i Finland, Storbritannia, Sverige og Tyskland. De lengste avtalene strekker seg over mer enn et tiår, men avtalen med Norsk Vind Egersund AS er den første av sitt slag med hensyn til både vindkraft og Norge. Vindparken ble satt i drift i 2017 da de 33 vindturbinene ble koblet til strømnettet og begynte å produsere strøm. VEO har allerede gjennomført de første forebyggende vedlikeholdsarbeidene etter signeringen av avtalen i september 2018.

VEO, en lokal aktør i Norge

Selv om styringen av vindparkens vedlikeholdsprosjekter finner sted i Finland, har Norsk Vind Egersund AS lagt vekt på at VEO betraktes som en lokal aktør. Takket være VEOs datterselskap i Norge, VEO AS, er selskapets ekspertise i nærheten hvis et plutselig vedlikeholdsbehov skulle oppstå. Imidlertid, ifølge Esa Ala-Honkola, Direktør for VEOs Expert Services, gjør VEOs fjerntilgangs- og rådgivningstjenester samt VEO247-feiloppdagelsestjeneste det mulig å få rask respons og hjelp fra VEO, uavhengig av geografi. Disse tjenestene er inkludert i Egersund-avtalen.

Hele livssyklusen i VEOs hender

Når det gjelder vedlikehold av Egersund vindpark, har VEO en fordel i forhold til sine konkurrenter – kjennskapen til hele rekken med elektro- og automasjonsprodukter og løsningene. Faktisk ble transformatorstasjonen som knytter turbinene til strømnettet levert av VEO i fjor. Ifølge Ala-Honkola gjør transformatorstasjonsleveransen det nå enklere for VEO å sikre tilgang til kompetanse og gjør hele vedlikeholdsavtalen til et problemfritt valg for kunden.

«Å sikre den tekniske integriteten til kritisk utstyr i vindparkene vi drifter er ytterst viktig. Avtalen med VEO forsikrer oss at den tekniske tilgjengeligheten vil være høy og at potensielle feil kan korrigeres på en rask og effektiv måte», sier driftssjef John Amund Lund fra Norsk Vind Energi AS.

Vind i seilene for VEO i Norge 

Ifølge Ala-Honkola virker etterspørselen etter VEOs Expert Services i Norge å være lovende. I løpet av de seneste årene har VEO levert transformatorstasjoner til flere aktører i den norske vindkraftsektoren med gode resultater. Ettersom Egersund vindpark ble finansiert av en betydelig aktør med ansvar for flere andre igangsatte vindparkprosjekter, er det gode muligheter for at VEOs kompetanse kan kreves der også.

 

Schneider Karoline_Nystrom crop

Klimaengasjementet spriker fra landsdel til landsdel

Skyldes omstillingen etter oljekrisen og en grønn vind i energisektoren

Få ledere har konkrete planer for å få ned CO2-utslippene. Administrerende direktør i Schneider Electric, Karoline Nystrøm, er sterkt engasjert i klima og grønn teknologi. Her under sin keynote på selskapets bransjekonferanse Let’s Connect.

Les mer
HCMEog ABAX skal samarbeide crop

ABAX og Hitachi inngår internasjonal storavtale

Se brukstid og spore maskinene

Det norske teknologiselskapet ABAX har inngått en gigantavtale om å levere telematikk-løsninger til det Japanske industrikonsernet Hitachi. Samarbeidet betyr at ABAX sine løsninger vil inkluderes i flere av Hitachis maskiner, og dermed forenkle administrasjon og vedlikehold av maskiner i utstyrsindustrien.

Les mer
Meidell demmeler crop

P. Meidell AS tar Demmeler inn i porteføljen

De fleksible sveisebordene brukes av alle

– Vi har jobbet hardt for å få agenturet på 3D-oppspenningssystemet fra Demmeler. Dette er originalen, og den med klart mest fokus på kvalitet og nøyaktighet, forteller Glenn Paulsen hos P. Meidell AS.

Les mer
Maintech konf crop

En av vedlikeholdsbransjens største samling

Behandlet temaer om hvorledes bedriftene kan forbedre sitt vedlikehold

I forrige uke satte godt over 200 vedlikeholdspersoner hverandre stevne i Trondheim. MainTech arrangerte for 19 gang sin konferanse. Hovedtemaet i år var omstillingene industrien må gå gjennom e nærmeste årene. Digitalisering var sentralt i mange innlegg. Arrangørene hadde gjort en god jobb med å få dyktige foredragsholdere til å presentere interessante temaer.

Les mer