veo_egersund_crop

Gjelder blant annet forebyggende vedlikehold og periodisk testing

VEOs vedlikeholdskompetanse har kommet til Norge

VEOs Expert Services har underskrevet en 7-årig vedlikeholdsavtale for elektro- og automasjonsutstyret på transformatorstasjonen i Egersund vindpark (112 MW) i Sør-Norge. Den skreddersydde avtalen dekker både kritiske og ikke-kritiske vedlikeholdstjenester.

Det gjelder blant annet forebyggende vedlikehold og periodisk testing av alt elektro- og automasjonsutstyr. Med denne avtalen har VEO nå offisielt utvidet sin Expert Services-virksomhet til det norske markedet.

Norge på listen

VEO har levert sin vedlikeholdsekspertise i snart 15 år og tatt hånd om mange langsiktige vedlikeholdskunder i Finland, Storbritannia, Sverige og Tyskland. De lengste avtalene strekker seg over mer enn et tiår, men avtalen med Norsk Vind Egersund AS er den første av sitt slag med hensyn til både vindkraft og Norge. Vindparken ble satt i drift i 2017 da de 33 vindturbinene ble koblet til strømnettet og begynte å produsere strøm. VEO har allerede gjennomført de første forebyggende vedlikeholdsarbeidene etter signeringen av avtalen i september 2018.

VEO, en lokal aktør i Norge

Selv om styringen av vindparkens vedlikeholdsprosjekter finner sted i Finland, har Norsk Vind Egersund AS lagt vekt på at VEO betraktes som en lokal aktør. Takket være VEOs datterselskap i Norge, VEO AS, er selskapets ekspertise i nærheten hvis et plutselig vedlikeholdsbehov skulle oppstå. Imidlertid, ifølge Esa Ala-Honkola, Direktør for VEOs Expert Services, gjør VEOs fjerntilgangs- og rådgivningstjenester samt VEO247-feiloppdagelsestjeneste det mulig å få rask respons og hjelp fra VEO, uavhengig av geografi. Disse tjenestene er inkludert i Egersund-avtalen.

Hele livssyklusen i VEOs hender

Når det gjelder vedlikehold av Egersund vindpark, har VEO en fordel i forhold til sine konkurrenter – kjennskapen til hele rekken med elektro- og automasjonsprodukter og løsningene. Faktisk ble transformatorstasjonen som knytter turbinene til strømnettet levert av VEO i fjor. Ifølge Ala-Honkola gjør transformatorstasjonsleveransen det nå enklere for VEO å sikre tilgang til kompetanse og gjør hele vedlikeholdsavtalen til et problemfritt valg for kunden.

«Å sikre den tekniske integriteten til kritisk utstyr i vindparkene vi drifter er ytterst viktig. Avtalen med VEO forsikrer oss at den tekniske tilgjengeligheten vil være høy og at potensielle feil kan korrigeres på en rask og effektiv måte», sier driftssjef John Amund Lund fra Norsk Vind Energi AS.

Vind i seilene for VEO i Norge 

Ifølge Ala-Honkola virker etterspørselen etter VEOs Expert Services i Norge å være lovende. I løpet av de seneste årene har VEO levert transformatorstasjoner til flere aktører i den norske vindkraftsektoren med gode resultater. Ettersom Egersund vindpark ble finansiert av en betydelig aktør med ansvar for flere andre igangsatte vindparkprosjekter, er det gode muligheter for at VEOs kompetanse kan kreves der også.

 

Korrosjonstest crop

Galfan fra SSAB – best i langvarig korrosjonstest

En bedre målestokk enn laboratorietester

Nylig ble det presentert en realistisk korrosjonstest der Galfan fra SSAB var klart overlegen blant konkurrerende materialer når det gjelder evnen til å motstå korrosjon. Fremfor alt når det dreier seg om konstruksjoner som har profilerte, runde eller andre ikke helt plane former.

Les mer
Karsten Moholt ramme crop

Karsten Moholt AS er tildelt ny rammeavtale med Equinor

Et bevis på at har lykkes i satsningen med å beholde og utvikle kompetanse

Karsten Moholt AS ble 6.februar 2019 tildelt rammeavtale for tilstandskontroll, service og reparasjon av roterende elektrisk utstyr og tilhørende utstyr på alle Equinor sine installasjoner. Avtalen har en varighet på 10 år, inklusive opsjoner. 

Les mer
KUKA_OPC_UA crop

KUKA med i utviklingen av plattform for smarte fabrikker

Har vært drivende for utviklingen av OPC UAs tilpasning for roboter

– OPC UA knytter sømløst sammen maskiner og IT-systemer. Fremtiden med industri 4.0 er allerede her. Og realiseringen er nå enklere, takket være standarden OPC UA som KUKA har vært med på å utvikle for roboter.

Les mer
Smartest 15 crop

Jakten på industriheltene – Norges smarteste bedrift

At norsk industri er rustet for fremtiden er viktig for landet vårt

For sjette år på rad skal Norsk Industri og Siemens kåre «Norges smarteste industribedrift». Målet er å løfte frem de gode eksemplene på bedrifter som viser konkurransekraft for norsk industri.Vinneren blir kåret av Statsminister Erna Solberg på Industrikonferansen 7. mai.

Les mer