Sten-Roger Karlsen  CEO Ørn Software crop

Har løsninger for effektiv forvaltning, drift og vedlikehold i et bredt spekter

View Software blir til Ørn og vil bli størst i Norden

Programvareselskapet View Software har doblet seg i størrelse på ett år og vokst til over 1000 bedriftskunder. Nå skifter selskapet navn til Ørn Software og har ambisjoner om å bli ledende i Norden

Har vokst til over 1000 bedriftskunder. – Veksten har vært eventyrlig. Vi er allerede størst i Norge. Nå har vi kontorer i fire land og sikter videre mot å bli markedsleder i Norden. Vi er stolte over vår norske opprinnelse og mener Ørn er et perfekt navn for et ambisiøst internasjonalt selskap. De nordiske bokstavene legges merke til der ute, sier administrerende direktør, Sten-Roger Karlsen.

Ørn Software er landets ledende programvareselskap og har løsninger for effektiv forvaltning, drift og vedlikehold i et bredt spekter av næringer, som eiendom, industri og havbruk. Selskapet har hatt en formidabel vekst de siste årene og har kjente navn som Skistar, Bane Nor og

norske sykehus på kundelista. I tillegg har Ørn over 50 norske lakseselskaper som brukere av sine verktøy.

– Vi har en offensiv oppkjøpsstrategi og har ervervet fire selskaper det siste året. I tillegg har vi sterk organisk vekst på toppen. Ørn er nå en komplett one-stop-shop for kunden. Timingen for å levere digitale verktøy som gir høyere effektivitet og lavere miljøfotavtrykk, er svært god. Det er en kraftig vekst i etterspørselen etter slike løsninger. Samtidig som myndighetenes krav til rapportering også øker, forteller Karlsen.

Selskapet hadde egentlig ingen planer om å skifte navn, men etter å ha gjennomført en kreativ prosess for å samle alle nye selskaper og ansatte under felles visjon og verdier, falt valget på Ørn.

– Vi gir kunden komplett overblikk. Vårt nye slagord er The Big Picture. Ørnen er luftens konge og ser åtte ganger bedre enn oss mennesker. Og våre systemer gir kundene tilsvarende overblikk over maskinpark, eiendom og laksemerdene, forteller Karlsen.

Selskapet har vokst til 90 ansatte, og har hovedkontor i Trondheim.

Selskapets abonnementsinntekter (ARR) har vokst med 400 % de siste tre årene. Investeringsselskapet Viking Venture er største eier med en eierandel på 61 %.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.