View Avector_2020 crop

Kan tilby økt verdi for eksisterende kunder i både Norge og Sverige

Vokser inn i Sverige

View Software ønsker å ekspandere i det nordiske markedet og kjøper IT-selskapet Avector AB i Sverige - Vi har alltid sett på Sverige som et spennende marked, og ansett en etablering der som et naturlig første steg i vår geografiske vekststrategi.

Våre venner i øst har kommet lengre enn oss på digitalisering av eiendomsbransjen og det er et land med mye industri. Det passer godt opp imot våre fokusområder og de produktene vi har i vår portefølje i dag, sier CEO i View Software Sten-Roger Karlsen. View Software og Avector har samme markedsfokus og løsninger som komplementerer hverandre. Sammen med Avector vil View Software kunne tilby økt verdi for eksisterende kunder i både Norge og Sverige, samt tilby bedre og mer helhetlige løsninger til nye kunder i Norden. 

Økt kompetanse og redusert miljøpåvirkning

- Sammenslåingen vil øke vår kapasitet og vår kompetanse innenfor flere kjerneområder. Vi er allerede i dag en av landets største kompetansemiljø innenfor Forvaltning, Drift og Vedlikehold (FDV) av bygg/eiendom og industrielt vedlikehold, og sammen med Avector blir vi enda sterkere. Avectors energioppfølgingssystem AV Energy er spesielt interessant for oss. Vi ser en økende interesse for energieffektivisering i både eiendomsbransjen og industrien. Dette er delvis motivert av målsetning om kostnadsreduksjon knyttet til energiforbruk, men også av miljøhensyn. De bransjene vi opererer i blir stadig mer miljøbevisste, og mange ønsker å bidra aktivt mot at vi når våre klimamål. Å tilby gode løsninger for energioppfølging er i tillegg en måte for oss å bidra på, sier Sten-Roger Karlsen.

Et perfekt supplement

View Software er et IT-selskap med 45 ansatte som utvikler programvare for eiendomsbransjen og industrien. Med kjøpet av Avector får de ytterligere 12 ansatte i et svensk datterselskap, View Software AB. - Da vi besluttet å etablere oss i Sverige var målet å slå oss sammen med en eksisterende aktør med et betydelig fotfeste i det svenske markedet. Det er en enklere vei enn å vokse eksisterende virksomhet over landegrensen. Vi kunne ikke funnet en bedre aktør enn Avector. Selskapene har sammenfallende markedsstrategier, står for de samme kjerneverdiene, utvikler løsninger på samme teknologiske plattform og er komplementære produktmessig, sier Sten-Roger Karlsen.

Rustet for fremtiden

Hans Ekman har vært administrerende direktør i Avector siden 2005, og har vært eneeier siden 2011. 

- Over tid har View Software vist god evne til å bygge god forretning, og har kunnskapen og ressursene som skal til for å ta Avector til neste nivå. Vi ser et stort potensial for View Software sine produkter i Sverige, og har stor tro på at vi sammen vil få til en god omsetningsvekst i årene som kommer, sier Hans Ekman.

MIDSECTION OF WOMAN WORKING WITH MOBILE PHONE

9 av 10 selskaper som bruker AI til å forbedre KPI-er ser tydelige forbedringer

Et flertall av bedriftsledere ser behovet for å forbedre organisasjonens nøkkelindikatorer (KPIer). Kun en tredjedel har tatt i bruk AI i KPI-arbeidet, men de som gjør det ser raskt forbedringer i hvordan de kan analysere virksomheten og ta bedre beslutninger. Det viser en ny rapport fra MIT Sloan Management Review og Boston Consulting Group (BCG).

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.