Drammen havn 1 crop

Bygget en sterk posisjon innen automatisk vann- og miljøovervåking

Vokser på automatisk miljøovervåking

Overvåking av vann og miljø er i sterk vekst for Cautus Geo og bidrar til rekordår. – Over forventningene, sier daglig leder Atle Gerhardsen. Siden 2009 har Cautus Geo bygget en sterk posisjon innen overvåking av naturfarer. Det er fortsatt et sterkt ben for selskapet som også er engasjert i flere store bygge- og anleggsprosjekter.

I 2014 gikk Cautus Geo for første gang inn på vann- og miljøovervåking. Det startet beskjedent. Det året fikk Cautus Geo et mindre oppdrag på Kadettangen i Oslo. Selv om oppdraget var lite, så var det samtidig starten på noe nytt og på det som senere er blitt en sterk vekst innenfor vann og miljø.

– Fra den gang til i dag har vi bygget en sterk posisjon innen automatisk vann- og miljøovervåking og styrket oss med ny kompetanse, utviklet nye systemer og investert i utstyr, sier Atle Gerhardsen.

Dobling på miljø

Vann og miljøovervåking er blitt viktig for Cautus Geo. Veksten de siste to årene har vært formidabel. I fjor ble vann og miljøområdet nær fordoblet.

– I dag har vi solid kompetanse innenfor miljøovervåking. Våre systemer er godt tilpasset for automatisk overvåking, datafangst og en webløsning som gir alarmer om grenseverdier brytes, som for andre områder vi jobber innenfor. I dag er vi godt rustet for videre satsing innenfor vann og miljø, sier Gerhardsen.

Oppbygging av utstyr i skreddersøm for overvåking innen vann og miljø omfatter både en spesialrigget båt, flere målebøyer, turbiditetssensorer, multiprober og strømmålere.

Antall prosjekter innenfor vann og miljø er økt fra to i 2017 til 30 i fjoråret. Geografisk er de spredt over store deler av landet i tillegg til Svalbard og Finland.

Satset i nedgangstid

– Ved inngangen til sommeren hadde jeg ikke sett for meg at 2020 skulle gi det andre rekordåret på rad, sier Gerhardsen.

I 2019 omsatte Cautus Geo for 37 millioner. Det var solid rekord etter sterk vekst.

– Korona traff også oss. Rundt oss var mange bedrifter nødt til å permittere. Vi var i en annen situasjon og valgte en annen strategi. Vi brukte nedgangstiden til å utvikle våre tjenester og produkter slik at vi skulle stå sterkere når etterspørselen tok seg opp på nytt. For oss var det en god strategi, sier Gerhardsen.

2020 har vært et år med store svingninger. Selskapet laserte en nyutviklet radar for skredovervåking, nye loggere, oppgraderte Cautus Web, utvidet med flere ansatte og utvidet lokalene.

– Lokalene på Lysaker ble for trange. Heldigvis kunne vi utvide i samme bygg. Nå har vi hele første etasjen i Arnstein Arnebergsvei 28, sier Gerhardsen.

Cautus Geo AS har i mer enn ti år overvåket naturfarer. Vi utvikler, etablerer og drifter ulike målesystemer. Vi har som mål å være ledende innen effektive og sikre løsninger for overvåkning av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål.