Rolf AMS crop

- Riktig vedlikehold er et stort konkurransefortrinn

Gode, effektive vedlikeholdsløsninger kan si mye om hvordan hele selskapet drives. Rolf Jenssen hos Emerson forteller at «studier har vist at de 25 prosent beste i en bransje typisk har halvparten så store vedlikeholdskostnader og fire prosent bedre tilgjengelighet enn de øvrige selskapene.

Videre har de 20 prosent lavere produksjonskostnader og 10 prosent høyere utnyttelse av produksjonsutstyret. I tillegg 30 prosent mindre utslipp og energiforbruk, samt bare en tredjedel så mange hendelser.»

Jenssen er en veteran i vedlikeholdsfaget, han har vært i bransjen siden 1983 og har solid erfaring når det gjelder instrumentering, kontroll- og styreløsninger.

Verdens største

Med utdannelse som elektronikkingeniør, med tillegg av BI, informatikk, samt arbeids- og organisajonspsykologi og i arbeid med Emersons produkter siden 1983, er det mye erfaring og kunnskap han deler med leserne av Min Drift og Vedlikehold. Emerson er en global aktør med mange kjente merkenavn som Rosemount, Fisher og Micro Motion i porteføljen. Selskapet er verdens største leverandører av måleutstyr, ventiler og kontrollsystemer. Selskapet omsetter for cirka 15 milliarder dollar innen tilstands- og automatiseringsløsninger.

Klik her og les hele artikkelen.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.