Korrosjonstest crop

En bedre målestokk enn laboratorietester

Galfan fra SSAB – best i langvarig korrosjonstest

Nylig ble det presentert en realistisk korrosjonstest der Galfan fra SSAB var klart overlegen blant konkurrerende materialer når det gjelder evnen til å motstå korrosjon. Fremfor alt når det dreier seg om konstruksjoner som har profilerte, runde eller andre ikke helt plane former.
2019-02-15
Karsten Moholt ramme crop

Et bevis på at har lykkes i satsningen med å beholde og utvikle kompetanse

Karsten Moholt AS er tildelt ny rammeavtale med Equinor

Karsten Moholt AS ble 6.februar 2019 tildelt rammeavtale for tilstandskontroll, service og reparasjon av roterende elektrisk utstyr og tilhørende utstyr på alle Equinor sine installasjoner. Avtalen har en varighet på 10 år, inklusive opsjoner. 
2019-02-14
Smartest 15 crop

At norsk industri er rustet for fremtiden er viktig for landet vårt

Jakten på industriheltene – Norges smarteste bedrift

For sjette år på rad skal Norsk Industri og Siemens kåre «Norges smarteste industribedrift». Målet er å løfte frem de gode eksemplene på bedrifter som viser konkurransekraft for norsk industri.Vinneren blir kåret av Statsminister Erna Solberg på Industrikonferansen 7. mai.
2019-02-11
veo_egersund_crop

Gjelder blant annet forebyggende vedlikehold og periodisk testing

VEOs vedlikeholdskompetanse har kommet til Norge

VEOs Expert Services har underskrevet en 7-årig vedlikeholdsavtale for elektro- og automasjonsutstyret på transformatorstasjonen i Egersund vindpark (112 MW) i Sør-Norge. Den skreddersydde avtalen dekker både kritiske og ikke-kritiske vedlikeholdstjenester.
2019-02-04
Vedlikeholdsplanlegging spill crop

Stort forbedringspotensiale som kan utløses ved å bli bedre på planlegging

Vedlikeholdsplanlegging -kan gi store gevinster

En av prosessene i vedlikeholdsstyringssløyfa (NORSOK Z-008) er Planlegging. De fleste har nok erfart en vedlikeholdsstans som ikke gikk helt som planlagt. Dette gir konsekvenser for økonomi og regularitet, og av og til sikkerhetsavvik.
2019-01-24
Kunstig intel 2 crop

Viser at mange allerede er brukere av ulike tjenester med kunstig intelligens

Lav kunnskap om kunstig intelligens er kilde til frykt og forvirring

Kun 1 av 10 mener selv at de har god kunnskap om kunstig intelligens. De som vet mest, er optimister. Lav kunnskap gir på den andre siden, opphav til frykt og forvirring. Det viser en fersk befolkningsundersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Microsoft Norge. 
2019-01-23
Kone service crop

Kombinere den kunstige intelligensen Salesforce Einstein med IBM Watson IoT

Revolusjonerer vedlikehold av heiser for en milliard mennesker

Hver dag kjører over en milliard mennesker heiser og rulletrapper fra Kone. Nå bruker de Salesforce for å drive proaktivt vedlikehold til 450.000 kunder verden rundt.
2019-01-09
MTL 5 crop

Vedlikeholdsanalyser setter oss i stand til å få bedre kunnskaper

Kjenner produktet bedre enn produsenten

Avansert analyseutstyr, gode mekaniske kunnskaper, lang erfaring i arbeidsstokken er noen av stikkordene som forklarer hvorfor Mantena har som målsetting å bli Nordens mest nytenkende totalleverandør av vedlikeholdstjenester i jernbanesektoren.
2018-12-05
Kolasj nr

Min Drift og Vedlikehold nr. 3 er publisert

Norsk Industri har nylig avhold konferansen Industri Futurum. Det ble mye snakk om digitalisering og nye materialer. Spørsmålet er nok om majoriteten av norske industribedrifter kjenner seg igjen i de bildene som ble tegnet av fremtidens industri. Dette og mer behandler vi i denne utgaven.
2018-11-30
Digitalisering sinke crop

I EUs digitaliseringsindex (DESI) har Norge falt fra andre til femteplass

Digital Index 2018: Norske bedrifter sakker akterut på digitalisering

Vismas undersøkelse Digital Index viser at norske bedrifter stagnerer i forhold til resten av Norden når det kommer til digitalisering. Det viser Vismas undersøkelse Digital Index, der daglige ledere og økonomiansvarlige i nordiske bedrifter har vurdert i hvilken grad bedriften har digitalisert sent...
2018-11-23
Dekkskifte crop

Det optimale for en vedlikeholdsorganisasjon er å kunne vite når feil inntreffer

Dekkskiftesesong og «sviktmønster F»

Så er tiden her igjen – dekkskiftesesongen. I løpet av noen uker skal alle biler i Norge bytte dekk. Like sikkert som bytte skjer, er det dessverre noen hjul som ramler av. Det kan gi store konsekvenser, både for føreren og ikke minst som i dette tilfellet jeg reflekterte over. Jeg frekventerer dagl...
2018-11-16