reduser klimagass crop

Nasjonalt ligger dagens elektrifiseringsgrad på 54 prosent

Norge kan kutte 47 prosent av sine klimagassutslipp ved å elektrifisere

Ifølge Miljødirektoratet er elektrifisering det tiltaket som har størst potensial for utslippsreduksjon av klimagasser i Norge. Nå lanseres nettstedet elindeks.no som viser hvor langt Norges kommuner har kommet med elektrifisering. Kristiansand kommer best ut av oversikten av Norges største byer.
2020-06-16
steut trådløs crop

Bryteren kjennetegnes av høy stabilitet og lav pedalhøyde

Trådløs kontroll

«Trådløs kontroll» for fotkontroller og kommandoenheter. For trykkbremser og andre formings- og bøyemaskiner er fotkontrollen fra steut, som forhandles av Elteco, det viktigste menneske-maskin-grensesnittet.
2020-06-10
Wictus Xcelerate crop

Kan sikre at produksjonsbatchen blir fullført automatisk

Utvidet ubemannet produksjon med Xcelerate

Xcelerate, som forhandels av Wictus AS, er ment for lasting av arbeidsstykker i én maskin om gangen – enten det er en ny eller gammel fresemaskin, en dreiebenk, en målemaskin, en slipemaskin eller en annen type maskin.
2020-05-13
OnRobot 2 crop

Er ideell for sortering av bredt utvalg av gjenstander og for betjening av CNC

OnRobot lanserer «Eyes», et 2.5D visjonssystem

Eyes' avanserte, rimelige e2.5D-visjon gir dybdesyn og delegjenkjenning til alle ledende robotarmer. Det tilbyr sømløs integrasjon, kalibrering ved hjelp av bare ett bilde, samt intuitiv programmering – alt dette helt uten kompleksiteten til eksisterende visjonssystemer.
2020-05-08
NFV årsmøte 2020 crop

Årsmøtet ble ledet av styreleder Jørn Egil Johnesen (t.v.)

Nytt styre og styreleder i Norsk Forening for Vedlikehold

Onsdag 6. mai avholdt NFV digitalt årsmøte. Alle formaliteter ble fulgt og årsrapport og regnskap ble godkjent med elektronisk avstemning. Noen små endringer i vedtektene, som var foreslått av revisor, ble godkjent. Nytt styre med ny leder ble valgt. Stig Aune fra Okea AS ble ny styreleder.
2020-05-07
MDV 02 20 kol crop

Min Drift og Vedlikehold nr. 02 2020 er publisert

Både Corona pandemi og oljepris som har kollapset vil påvirke det norske samfunn ut 2020. I en så urolig tid er det viktig at vi har tillit til myndighetspersoner. Uroen rundt ansettelse av ny sjef i Pensjonsfondet utlandet gir dessverre uheldige signaler. Den nye sjefen, Tangen, har en lang vei å g...
2020-04-29
NORD-LogiDrive crop

Antall varianter kan reduseres ved kun én girmotor- og frekvensomformerstørrelse

Energibesparelser og et redusert antall varianter

Skreddersydde drivkonsepter basert på LogiDrive-systemet fra NORD DRIVESYSTEMS representerer et optimalt kompromiss mellom energibesparelser og en reduksjon i antall varianter. Konseptene fungerer glimrende i store intralogistikksystemer på flyplasser og pakkesentraler med store antall drivenheter. ...
2020-04-27
Ford corona crop

De nyutviklede PAPR-maskene er et samarbeid med 3M

Ford utvider produksjonen av medisinsk utstyr

Nyutviklede beskyttelsesmasker og smittefrakker laget av kollisjonsputemateriale. Ford utvider ytterligere sin produksjon av medisinsk utstyr for helsepersonell som jobber i førstelinjen, og pasienter som kjemper mot koronaviruset.
2020-04-16
Nord-extruder-type-drives crop

Drivspesialisten kan også levere komplette drivløsninger til ekstrudere.

NORD-drev til ekstrudere i plastindustrien

Produsentene i plastindustrien liker den lange levetiden, det lave vedlikeholdsbehovet og den høye ytelsen til drivløsningene fra NORD DRIVESYSTEMS. Selskapet tilbyr drev som er optimerte for høy belastning og bruk i ekstrudere.
2020-04-15
MDV 1 20 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold følger utgivelsesplanen for 2020

Mye har stoppet opp i samfunnet, men jo flere bedrifter som evner å holde hjulene i gang, dess raskere vil vi samfunnet komme i naturlig gjenge etter pandemien. Informasjon til dyktige fagfolk er fortsatt avgjørende. Min Drift og Vedlikehold vil fortsette å oppdatere alle fagfolk i bransjene.
2020-03-30
Fuchs rense crop

Kombinerer ekstremt effektiv rengjøring med utmerket oksidasjonsstabilitet

Ny supereffektiv rengjøring for hydraulikk- og sirkulasjonssystemer

Kanskje har du, i likhet med mange andre, dårlige erfaringer med at belegg eller andre oljerester har forårsaket store problemer i sirkulasjons- og hydraulikksystemer. FUCHS lanserer nå en ny, svært effektiv og enkel løsning på problemet: RENOLIN CLEAN.
2020-03-26