Arbeidsmarked crop

Arbeidsgivere etterspør nye typer ferdigheter

Norske arbeidsgivere spår det sterkeste arbeidsmarkedet på åtte år

Bemanningsutsiktene i fjerde kvartal er de sterkeste på åtte år, viser ferske tall fra ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer. I fem av ni sektorer rapporterer arbeidsgivere om sterkere bemanningsutsikter sammenlignet med samme tid i fjor.
2019-09-18
Mapai arbeid crop

Vi har over lang tid jobbet målrettet med å ha et best mulig arbeidsmiljø

Et godt sted å jobbe

Mapei har lenge vært en arbeidsplass med høy trivsel, godt arbeidsmiljø og lavt sykefravær. Nå tar vi et steg videre gjennom et samarbeid med den internasjonale sertifiseringsordningen Great Place to Work.
2019-09-10
Bærekraft crop

Selskapene er vurdert på fire områder

Bærekraftsrapportering på agendaen

Analysebyrået The Governance Group og Handelshøyskolen BI har gjennomgått og rangert bærekraftsrapporteringen til de hundre største selskapene på Oslo Børs. Orkla havnet på tredjeplass.
2019-09-05
JAN KALVIK

Verdens første autonome løsning for vask, av-ising og inspeksjon av fly

MSG Production har signert kontrakt for verdens første flyvaskemaskin

Etter måneder med intens jobbing, har MSG Production landet sin første kontrakt om leveranse av verdens første anlegg for vask av fly, Multi Solution Gate.  Kjøperen er High Wings, en viktig aktør innen flyindustrien i Saudi Arabia, og det første anlegget skal nå etter planen stå klart på King Khali...
2019-09-02
Primo IFS crop

Vil hjelpe Primo å digitalisere flere kritiske forretningsprosesser

Global plastikkprodusent Primo ringer inn 60 års jubileum i samarbeid med IFS Applications via skyen

IFS’ skyløsning hjelper plastikkprodusenten å digitalisere viktige nøkkelprosesser i bedriften på tvers av fabrikker i Europa og Asia. Primo Group har valgt IFS Applications™ 10 i skyen til å forene alle oppdragskritiske forretningsprosesser i en altomfattende og brukervennlig løsning.
2019-08-26
EWM Titan-XQ-puls crop

Utstyrt med et nytt hurtigvalg som optimerer både innstilling og arbeid:

Ny styring for Titan XQ puls med favorittaster

Slå på og sett i gang – EWM har utvidet styringen LP-XQ for MIG/MAG-multiprosess-sveiseapparatet Titan XQ puls med ekstra funksjoner og forenkler slik sveiserens arbeidsdag. Den nye styringen gjør byttet mellom EWM-sveiseprosessene rask og enkel.
2019-08-23
NORD-NORDCON-APP crop

App for diagnostikk, analyse, overvåking og parameterisering av NORDs drivsystem

Nytt produkt: service med APP

NORD DRIVESYSTEMS blir mobile: Med appen NORDCON APP og den tilhørende Bluetooth-enheten NORDAC ACCESS BT har drivspesialisten laget en mobil løsning for idriftsetting og service av alle NORD-drev.  
2019-08-20
Rolf AMS crop

- Riktig vedlikehold er et stort konkurransefortrinn

Gode, effektive vedlikeholdsløsninger kan si mye om hvordan hele selskapet drives. Rolf Jenssen hos Emerson forteller at «studier har vist at de 25 prosent beste i en bransje typisk har halvparten så store vedlikeholdskostnader og fire prosent bedre tilgjengelighet enn de øvrige selskapene.
2019-08-13
Siemens digital crop

Positivt at næringslivet erkjenner hvor viktig digitalisering er

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.
2019-08-09
KUKA_Human-Robot-Collaboration crop

Menneske/robot-samarbeid har et stort potensiale

Mennesker og roboter hånd i hånd: Fornuftig bruke av HRC-løsninger

Fra montering i bilindustrien til produksjon av elektroniske komponenter: Løsninger for menneske/robot-samarbeid (Human-Robot Collaboration (HRC)) blir stadig mer populære i moderne produksjon. Grunnene til denne endringen i produksjonshallene er blant annet ustabile markeder og stadig kortere livss...
2019-08-07
NORD-Decentralised-drive-units crop

Med desentraliserte drivenheter kan fleksibelt integreres i anlegget

Desentralisert drivteknologi for fremtidens digitale fabrikk

Fremtidens produksjon er modulbasert, fleksibel og autonom. Dette krever nye systemer med desentralisert intelligens som kan håndtere de stadig mer komplekse prosessene. NORD DRIVESYSTEMS leverer et bredt utvalg av desentralisert drivteknologi med frekvensomformere som kan tilpasses alle applikasjon...
2019-07-23