Cap RobertEngels_crop

Capgemini har bygget et ledene fagmiljø innen kunstig intelligens i Norge

Capgemini lanserer Perform AI – trygg, tilgjengelig og lønnsom kunstig intelligens

Capgemini lanserer nå Perform AI, en plattform for kunstig intelligens som på en pålitelig og sikker måte hjelper virksomheter med å automatisere oppgaver i stor skala. Den nye plattformen omfatter blant annet industrialisering av konsepter, forbedring av interne prosesser, opplæring av ansatte, og ...
2019-01-30
Vedlikeholdsplanlegging spill crop

Stort forbedringspotensiale som kan utløses ved å bli bedre på planlegging

Vedlikeholdsplanlegging -kan gi store gevinster

En av prosessene i vedlikeholdsstyringssløyfa (NORSOK Z-008) er Planlegging. De fleste har nok erfart en vedlikeholdsstans som ikke gikk helt som planlagt. Dette gir konsekvenser for økonomi og regularitet, og av og til sikkerhetsavvik.
2019-01-24
Felleskjøpet lastebil crop

Transportvirksomheten står for 2/3 av Felleskjøpets Co2-utslipp

Felleskjøpet skal halvere Co2-utslipp fra transport

Felleskjøpet Agri har som mål å halvere CO2-utslipp fra sin transport innen 2030. Som et ledd i dette arbeidet har Felleskjøpet reservert 50 Nikola Tre lastebiler. Nikola Tre er en hydrogen-elektrisk lastebil spesialutviklet for det Europeiske markedet og vil være å se på veiene i 2022.
2018-12-27
NORD_71_FrameSize_SmoothBodyMotors crop

Gir stor fleksibilitet med sine mange utstyrsalternativer

Motorer med glatt overflate fra NORD DRIVESYSTEMS kommer i ny størrelse

NORD DRIVESYSTEMS tilbyr et bredt utvalg motorer med glatt overflate til industrier og applikasjoner med høye krav til hygiene. Drivspesialisten har nå utviklet en ekstra motorstørrelse for å få et komplett utvalg av motorer med lavere effekt.
2018-12-17
Rittal hygienisk klima crop

Spesielt beregnet til produksjonsmiljøer der det er behov for effektiv kjøling

Kjøling med hygienisk design for næringsmiddelindustrien

Rittal har oppgradert sine luft/vann-varmevekslere for kjøling av kapslinger. Nå finnes det to varianter til bruk også i produksjonslokaler som krever hygienisk utforming, for eksempel i næringsmiddelindustrien.
2018-12-12
Kolasj nr

Min Drift og Vedlikehold nr. 3 er publisert

Norsk Industri har nylig avhold konferansen Industri Futurum. Det ble mye snakk om digitalisering og nye materialer. Spørsmålet er nok om majoriteten av norske industribedrifter kjenner seg igjen i de bildene som ble tegnet av fremtidens industri. Dette og mer behandler vi i denne utgaven.
2018-11-30
Digitalisering sinke crop

I EUs digitaliseringsindex (DESI) har Norge falt fra andre til femteplass

Digital Index 2018: Norske bedrifter sakker akterut på digitalisering

Vismas undersøkelse Digital Index viser at norske bedrifter stagnerer i forhold til resten av Norden når det kommer til digitalisering. Det viser Vismas undersøkelse Digital Index, der daglige ledere og økonomiansvarlige i nordiske bedrifter har vurdert i hvilken grad bedriften har digitalisert sent...
2018-11-23
Hel elektrisk crop

Tallene viser at det kan skje langt raskere enn tidligere har antatt

Et helelektrisk Norge er innen rekkevidde

Fullelektrifisering av energiforbruket i Norge vil kreve 30-50 terrawattimer kraft. Det betyr at fullelektrifiseringen er innen rekkevidde. Det totale strømforbruket i Norge er i dag på rundt 130 terrawattimer (TWh).
2018-11-14
IBM Watson crop

Brukere kan nå enkelt søke hjelp ved bruk av naturlig språk.

IBM og VMware tar nye steg for å få flere bedrifter inn i skyen

Ny undersøkelse avdekker at 80 prosent av viktige arbeidsoppgaver fremdeles gjøres lokalt. Over 1700 globale bedrifter bruker IBM Cloud and Services for VMware løsninger
2018-11-09
Bosch crop

Det største potensialet i Industry 4.0 er for mange i tilstandsovevåkining

Fra tilstandsovervåking til forutsigbart vedlikehold

Slik gjør du data til en ressurs. Det handler i dag mye om tilkobling og Internet of Things, som man gjerne omtaler under samlebegrepet Industry 4.0. Det kommer hele tiden nye løsninger som ser ut til å tilby en endeløs rekke tekniske muligheter.
2018-11-08
Ny vann Oslo crop

Opsjoner på oppfølgingsarbeider i byggetiden som vil pågå helt frem til 2027

Ny vannforsyning i Oslo

Kontrakten Multiconsult har vunnet for Vann- og avløpsetaten (VAV) omfatter byggherrens behov for planlegging, prosjektering og oppfølging av ny vannforsyning til Oslo. Anlegget skal stå ferdig på nyåret 2028. COWI og Asplan Viak er Multiconsults samarbeidspartnere på et av de største VA-prosjektene...
2018-11-02