871509936

FOCS kan beskrives som et overvåkende kontrollsystem

Uddeholm sparer energi ved hjelp av systemer fra Prevas

Uddeholm velger å utvide eksisterende installasjon av FOCS, et ovnsstyrings- og optimaliseringssystem som er utviklet av Prevas, til ytterligere 20 ovner. Utrullingen pågår fra og med første kvartal 2023 til og med første kvartal 2024. Fra før er løsningen installert på 10 ovner.
2023-09-07
Fossilfri jern crop

HydrogenPro bekrefter FEED-studie med Fortum og SSAB på 700MW fabrikk

HydrogenPro deltar som en del av Fortums FEED-studie, lansert tidligere i år. Fortum, et nordisk energiselskap fra Finland, og SSAB, en svensk stålprodusent, skal utforske mulighetene for å produsere direkte redusert jern med grønt hydrogen i Raahe, Finland.
2023-09-06
Karbonfangst skogn crop

Piloten har vist solid ytelse knyttet til industriell robusthet

Vellykket 3000-timers milepæl for karbonfangst

Ocean GeoLoop AS kunngjør i dag en vellykket passering av milepæl 3000 timers drift av karbonfangstpiloten ved Norske Skog Skogn. Selskapet er nå klar til å forfølge kommersielle avtaler.
2023-08-24
MDV 03 2023 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 03 2023 er publisert

Samarbeid er et stikkord som blir sentralt i fremtiden. Det gjør også endringsvillighet. Endringsledelse vil bli like viktig som teknologiledelse. Teknologi er uten verdi hvis fagfolkene ikke følger og utnytter mulighetene som tilbys.
2023-06-20
NORD-surface-treatment crop

Korrosjonsbestandighet tilsvarende rustfritt stål

Drivspesialisten NORD DRIVESYSTEMS leverer et bredt spekter av drivløsninger laget av aluminium for emballasjeindustrien. For nesten alle drivkomponenter tilbyr selskapet også overflatebehandlingen nsd tupH. Dette gjør drivteknologien spesielt korrosjonsbestandig og robust.
2023-06-15
Aker hydrogen crop

Vil medføre investeringer i Rjukan på flere hundre millioner kroner

Innovasjon Norge tildeler Aker Horizons inntil 135 millioner til produksjonsanlegg for grønt hydroge...

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millioner kroner i tilskudd og lån fra Innovasjon Norge til å utvikle et storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan.
2023-06-06
Parker  krympekraft crop

En effektiv og fleksibel måte å krympe slanger på hvor som helst

Parker lanserer en ny krympekraftenhet

Parker Polymer Hose Division Europe, en avdeling av Parker Hannifin, kunngjør i dag lanseringen av en fleksibel krympekraftenhet (85CE-PDP). Den nye enheten blir en del av det store utvalget av bærbare krympekraftenheter fra Parker, for å øke produktiviteten og allsidigheten til mindre behov for sla...
2023-06-02
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndt...
2023-05-22
MDV 02 2023 kolasj crop

Vedlikehold en ressurs

Min Drift & Vedlikehold 02 2023 er publisert

Et viktig element i reduksjon av industriens miljøutslipp er godt vedlikehold. Utstyr som fungerer i henhold til spesifikasjoner og produksjonsplaner vil redusere energiforbruk, råstoff forbruk og vrak produksjon. Når en produksjonslinje først er designet og idriftsatt er det kyndige operatører og v...
2023-04-21
Busch cobra crop

Har høy ytelse og er perfekt for mange bruksområder med grovt og middels vakuum

Spar energi med bærekraftige vakuumløsninger

Busch Vacuum Solutions har nå lansert den første vakuumpumpen i den nye DX-serien, COBRA DX 0950 A. Det er en tørr vakuumpumpe med toppmoderne skruevakuumteknologi for utmerkede driftskarakteristikker, høy damp- og partikkeltoleranse og ekstremt energieffektiv drift.
2023-04-17
Xylem fly-ash-removal crop

Fjerning av flyveaske, slurry og slagg

Gjenvinning av slamrester i avvanningsprosessen. Slamrester er noen ganger et ubehagelig biprodukt fra prosessering og de er over alt. Det er lagt ned betydelig tid og innsats i pumping av slagg, noen ganger fordi de "er i veien". 
2023-03-21