Marspriser strøm crop

Enn så lenge er forbruket av strøm lite påvirket av koronatiltakene

Marsprisen setter bunnrekord

Merk at denne rekorden er notert i euro, ikke i norske kroner. Den svake norske krona gjør nemlig at strømprisen ikke stuper fullt så lavt for nordmenn. Bunnrekorden noteres derimot både i euro og i svenske kroner.
2020-04-02
MDV 1 20 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold følger utgivelsesplanen for 2020

Mye har stoppet opp i samfunnet, men jo flere bedrifter som evner å holde hjulene i gang, dess raskere vil vi samfunnet komme i naturlig gjenge etter pandemien. Informasjon til dyktige fagfolk er fortsatt avgjørende. Min Drift og Vedlikehold vil fortsette å oppdatere alle fagfolk i bransjene.
2020-03-30
Fuchs rense crop

Kombinerer ekstremt effektiv rengjøring med utmerket oksidasjonsstabilitet

Ny supereffektiv rengjøring for hydraulikk- og sirkulasjonssystemer

Kanskje har du, i likhet med mange andre, dårlige erfaringer med at belegg eller andre oljerester har forårsaket store problemer i sirkulasjons- og hydraulikksystemer. FUCHS lanserer nå en ny, svært effektiv og enkel løsning på problemet: RENOLIN CLEAN.
2020-03-26
DMG MORI crop

I fellesskap utvikle nye smøremiddel- og tjenester for maskinløsninger

FUCHS i Skandinavia er nå en del av DMG MORI – FUCHS Technology Partnership

Det skandinaviske samarbeidet er en forlengelse av den tekniske samarbeidsavtalen som ble inngått i 2017 mellom DMG MORI AG og FUCHS PETROLUB SE. Avtalen ble opprettet for å sikre tett samarbeid og en felles definisjon av standarder for innovativ produktutvikling på området smøremidler og maskinverk...
2020-03-24
Sky crop

Det er ikke nok med ett sikkerhetslag når man tar i bruk skytjenester

Skyløsningene til Microsoft og Google angripes som aldri før

Antall trusler via e-post har økt kraftig på ett år og det er spesielt skyløsninger som Office 365, OneDrive, Gmail og Google Drive som blir angrepet. Det kommer frem i en fersk rapport fra IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro.
2020-03-19
Orkla crop

Har iverksatt strenge rutiner i fabrikkene

Koronautbruddet og Orklas samfunnsansvar

Som leverandør av matvarer, vaskemidler og hygieneartikler har Orkla et viktig samfunnsansvar under koronautbruddet. Vi opplever stor etterspørsel og trapper opp produksjonen i utvalgte kategorier, for å sørge for solide lagerbeholdninger og god leveringsevne fremover.
2020-03-16
BALLUFF BML mit Drive-clic crop

Kontrolleren detekterer automatisk sensoren og dens grunninnstillinger.

Magnetisk enkodersystem med Drive-Cliq-grensesnitt fra Balluff

Den absolutte magnetiske enkoderen BML i SGA-serien skiller seg ut i alle bruksområder der høy absolutt nøyaktighet av posisjon og ferdens slutt er nødvendig. Omfattende diagnostiske funksjoner sikrer pålitelig drift og mer effektivt vedlikehold.
2020-03-13
Geminor_gjenvinning crop

Norske eiere sikrer seg hele Geminor-konsernet

Kjetil Vikingstad og Ralf Schöpwinkel i gjenvinningsselskapet Geminor AS kjøper nå ut sin danske partner og tar 100 prosent eierskap i Geminor-konsernet.
2020-03-12
NORD app crop

Brukes til drivovervåking via et dashbord

Service via APP for mobil

NORD DRIVESYSTEMS blir mobile: Med appen NORDCON APP og Bluetooth-enheten NORDAC ACCESS BT har drivspesialisten laget en mobil løsning for idriftsetting og service av alle NORD-drev.
2020-03-12
malmtog crop

Sett behovet for gode verktøy og metoder for måling av miljøprestasjoner

Tar avgjørende steg mot en mer bærekraftig mineralnæring

Norsk Bergindustri gjør nå som syv andre foreninger i verden, inkludert den tredje i Europa, å vedta innføring av TSM. Dette er en anerkjent internasjonal standard for ansvarlig mineralutvinning.
2020-03-09
Rugged Tablet Water

Vindkraften har for alvor rykket inn som en bidragsyter i kraftmarkedet

Strømprisen i kjelleren i februar

Strømprisen gikk helt i kjelleren i februar, og endte meget lavt – samtidig som overkapasiteten i kraftmarkedet aldri har vært høyere. Ekstreme nedbørsmengder, varmegrader og vind er årsaken.
2020-03-03