Jøtul prod crop

Støperiet blir beholdt i Norge

100 ansatte mister jobben når deler av Jøtul flyttes til Polen

Ovnsprodusenten Jøtul flytter deler av produksjonen til Polen. Det fører til at rundt 100 ansatte på Kråkerøy i Fredrikstad mister jobben. Saken ble behandlet på et styremøte mandag.

Der ble det vedtatt å gå videre med restruktureringen av selskapet, blant annet gjennom å bygge anlegget på 20.000 kvadratmeter i Polen. Oppstarten ved anlegget i Polen er planlagt i første kvartal 2020, ifølge en pressemelding fra Jøtul Group mandag.

Av:  (NTB) NTB-Alexander Vestrum

Flytter også fra Danmark

Datterselskapet Scans produksjon, som i dag skjer i Vissenbjerg i Danmark, flyttes også til Polen. Det samme gjelder de mest arbeidsintensive prosessene ved anlegget på Kråkerøy, blir det opplyst.

Støperiet blir beholdt i Norge. Det samme gjelder hovedkontoret, administrasjonen, salgs- og markedsføringsavdelingene, utviklingsavdelingen og lagerfunksjoner.

– Vi har jobbet veldig tett med vår nye eier, OpenGate Capital, for å planlegge en bærekraftig framtid for Jøtul. Etter år med tap var det nødvendig med vesentlige endringer for å opprettholde lønnsomheten. Ansatte i Norge og Danmark blir dessverre berørt når vi flytter noen deler av produksjonen til Polen, sier administrerende direktør Nils Agnar Brunborg i Jøtul.

100 av 280 ansatte

Til NRK opplyser klubbleder Arild Johannessen ved Jøtul i Fredrikstad at det ser ut som rundt 100 fast ansatt blir berørt. Jøtul har 280 ansatte på Kråkerøy.

– Det vil i hovedsak ramme produksjonslinjen og ansatte der. Vi skal i forhandlinger med bedriften, så får vi se om vi klarer å få etablert nye oppgaver her, sier klubblederen.

Ifølge Nettavisen mister også 70 ansatte i Danmark jobben.

Oppkjøpsfondet Ratos solgte i februar i år selskapet til OpenGate Capital, etter å ha eid Jøtul siden 2006. Tidligere var ovnsprodusenten eid av familien til Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Ordføreren vil ha hjelp av regjeringen

Truls Velgaard er Høyres gruppeleder i bystyret. Han mener kommunen må trå til for å hjelpe Jøtul-fabrikken.

– Vi må se om det er mulig å påvirke konklusjonen Jøtul har gjort. Er det mulig å reversere avgjørelsen, eller i hvert fall få redusert antallet som mister jobben. Her forventer jeg at ordføreren engasjerer seg, sier Velgaard.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.