ABB Codian Robotics crop

Spesielt egnet for næringsmiddel-, drikkevare- og farmasøytisk industri

ABB utvider porteføljen av høyhastighets industriroboter

ABB har kjøpt Codian Robotics, en nederlandsk leverandør av deltaroboter. Deres teknologi skal blant annet å utfylle utvalget av løsninger innen områdene servicerobotikk og logistikk.

ABB har kjøpt Codian Robotics B.V., en leverandør av deltaroboter som hovedsakelig brukes i høypresisjons pick-&-place-applikasjoner. Codian Robotics tilbyr en rekke produkter for applikasjoner med høye hygienekrav, som er spesielt egnet for næringsmiddel-, drikkevare- og farmasøytisk industri. Med oppkjøpet intensiverer ABB sitt engasjement i det voksende segmentet av deltaroboter.

Perfekt supplement til robotikk

Nederlandske Codian Robotics sysselsetter 20 personer over hele verden. Selskapet vil fortsette å betjene sine kunder direkte. Transaksjonen ble fullført 1. oktober 2020 og fullført. Partene har blitt enige om ikke å oppgi kjøpesummen.

– Oppkjøpet understreker vårt fokus på banebrytende teknologier som hjelper kundene våre med å utnytte potensialet for automatisering og bli enda mer fleksible i et miljø i rask endring, sier Sami Atiya, leder for Robotics & Manufacturing Automation-divisjonen i ABB.

– Teknologien og bransjeekspertisen til Codian Robotics kompletterer vårt utvalg av løsninger for næringsmiddel- og farmasøytisk industri, samt områdene servicerobotikk og logistikk. Samtidig styrker de ABBs maskinsentriske robotikktilbud.

– Gjennom årene har vi utviklet et omfattende produktspekter, sier Freek Hartman, grunnlegger av Codian Robotics. – ABB sin globale tilstedeværelse og bransjekompetanse vil hjelpe oss med å gjøre våre produkter tilgjengelig over hele verden. Jeg ser frem til å bli med ABB i å åpne et nytt kapittel i vår suksesshistorie.

Løsninger for høye hygienekrav

De fleste roboter i næringsmiddelindustrien er ennå ikke designet for kontakt med mat. Men Codian Robotics portefølje inkluderer en rekke høyhygiene applikasjoner som gjør at åpne matvarer kan behandles trygt.

– Behovet for pick-&-place roboter som oppfyller høye hygienestandarder er høyt og forsterkes av COVID-19 pandemien. Våre kunder innen næringsmiddel-, legemiddel- og logistikkindustriene er spesielt interessert i automatiseringsmuligheter som hjelper dem med å opprettholde forsyningskjeder, samtidig som de beskytter helsen til sine ansatte, sier Atiya.

ABB vil kunne tilby sine kunder et bredere spekter av deltaroboter og integrerte løsninger fra en enkelt kilde. Dette støtter ABBs maskinsentriske robotstrategi, som integrerer maskinautomatisering og robotkontroll i én plattform.

– Med Codian Robotics tar vi over en av verdens ledende produsenter av deltaroboter med en imponerende track record i maskiningeniørsektoren. I fremtiden vil vi kunne tilby våre kunder fullt integrerte løsninger – over hele verden og for alle bransjer, sier Hans Wimmer, leder for ABB Machine Automation og styrelder i B&R.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.