ABB Codian Robotics crop

Spesielt egnet for næringsmiddel-, drikkevare- og farmasøytisk industri

ABB utvider porteføljen av høyhastighets industriroboter

ABB har kjøpt Codian Robotics, en nederlandsk leverandør av deltaroboter. Deres teknologi skal blant annet å utfylle utvalget av løsninger innen områdene servicerobotikk og logistikk.

ABB har kjøpt Codian Robotics B.V., en leverandør av deltaroboter som hovedsakelig brukes i høypresisjons pick-&-place-applikasjoner. Codian Robotics tilbyr en rekke produkter for applikasjoner med høye hygienekrav, som er spesielt egnet for næringsmiddel-, drikkevare- og farmasøytisk industri. Med oppkjøpet intensiverer ABB sitt engasjement i det voksende segmentet av deltaroboter.

Perfekt supplement til robotikk

Nederlandske Codian Robotics sysselsetter 20 personer over hele verden. Selskapet vil fortsette å betjene sine kunder direkte. Transaksjonen ble fullført 1. oktober 2020 og fullført. Partene har blitt enige om ikke å oppgi kjøpesummen.

– Oppkjøpet understreker vårt fokus på banebrytende teknologier som hjelper kundene våre med å utnytte potensialet for automatisering og bli enda mer fleksible i et miljø i rask endring, sier Sami Atiya, leder for Robotics & Manufacturing Automation-divisjonen i ABB.

– Teknologien og bransjeekspertisen til Codian Robotics kompletterer vårt utvalg av løsninger for næringsmiddel- og farmasøytisk industri, samt områdene servicerobotikk og logistikk. Samtidig styrker de ABBs maskinsentriske robotikktilbud.

– Gjennom årene har vi utviklet et omfattende produktspekter, sier Freek Hartman, grunnlegger av Codian Robotics. – ABB sin globale tilstedeværelse og bransjekompetanse vil hjelpe oss med å gjøre våre produkter tilgjengelig over hele verden. Jeg ser frem til å bli med ABB i å åpne et nytt kapittel i vår suksesshistorie.

Løsninger for høye hygienekrav

De fleste roboter i næringsmiddelindustrien er ennå ikke designet for kontakt med mat. Men Codian Robotics portefølje inkluderer en rekke høyhygiene applikasjoner som gjør at åpne matvarer kan behandles trygt.

– Behovet for pick-&-place roboter som oppfyller høye hygienestandarder er høyt og forsterkes av COVID-19 pandemien. Våre kunder innen næringsmiddel-, legemiddel- og logistikkindustriene er spesielt interessert i automatiseringsmuligheter som hjelper dem med å opprettholde forsyningskjeder, samtidig som de beskytter helsen til sine ansatte, sier Atiya.

ABB vil kunne tilby sine kunder et bredere spekter av deltaroboter og integrerte løsninger fra en enkelt kilde. Dette støtter ABBs maskinsentriske robotstrategi, som integrerer maskinautomatisering og robotkontroll i én plattform.

– Med Codian Robotics tar vi over en av verdens ledende produsenter av deltaroboter med en imponerende track record i maskiningeniørsektoren. I fremtiden vil vi kunne tilby våre kunder fullt integrerte løsninger – over hele verden og for alle bransjer, sier Hans Wimmer, leder for ABB Machine Automation og styrelder i B&R.

Manglende sikkerhet IT crop

Ni av 10 IT-sikkerhetsledere vurderer å outsource IT-sikkerheten

Hevder at mange av verktøyene som er på plass ikke lenger benyttes

Ny undersøkelse fra Trend Micro avslører at svært mange IT-sikkerhetsverktøy aldri blir brukt og at outsourcing av IT-sikkerheten kan være et nødvendig tiltak fordi svært mange sliter med manglende tilgang på fagfolk. Den markedsledende IT-sikkerhetsleverandøren, Trend Micro, har lagt frem funnene fra en nylig undersøkelse, hvor det kommer frem at virksomheter kun har på plass 30 prosent av nødvendige sikkerhetsløsninger.

Les mer
Tools Slip og kapp crop

Hvordan lykkes med slip og kapp? Dette er ekspertens råd

En av faktorene i dette er å se på hvilket materiale du skal jobbe med

Nøkkelen til å lykkes med sliping og kapping handler mye om å velge riktig skive ut fra hva slags materiale du skal jobbe med og hvilken maskin du skal bruke. Du må også vite hva som er riktig teknikk og fremgangsmåte for best mulig resultat, og du må vite hvilke sikkerhetshensyn du må ta.

Les mer
Kiwa tank crop

Trygg drift av svovelsyretank krever jevnlig kontroll

Tankforskriften og en rekke andre lover og forskrifter griper inn i virksomheten

Kjemikaliedistributøren Acinor AS drifter blant annet en tankterminal for svovelsyre på Øra industriområde i Fredrikstad. Svovelsyretanken ble nylig inspisert av Kiwa, en inspeksjon som ifølge myndighetskrav skal foretas hvert femte år.

Les mer
Seco Suggest optimaliserer crop

Optimaliser verktøy- og skjæredata umiddelbart med Seco Suggest

Mottar operatøren kunnskapsbaserte anbefalinger

Kunder som bruker Seco Tools sparer tid brukt på prosessoptimalisering med raske verktøyanbefalinger via den nylig omarbeidede Suggest-applikasjonen. Suggest er en gratis nettressurs som er tilgjengelig 24/7.

Les mer